Tko je dosadniji: Crkva, Sotona ili mediji?

Gregorian se vraćaju u Hrvatsku, a s njima stiže i Nečastivi osobno. To nam je ovoga puta otkrio Marin Srakić, uvaženi nadbiskup koji je upravo debitirao u rubrici ‘Dno dna’. Čestitamo!

Nije više toliko kriva ni Crkva u Hrvata, niti uporni Vrag; za najnoviju izvalu budalaština ovoga puta moramo okriviti medije. Kršćanski djelatnici uvijek će se zakačiti na njihovu omiljenu temu „glazba i sotonizam“ kad god im se ukaže prilika, a naši mediji su ti koji rupe na stranicama uporno popunjavaju izjavama svakog novog pametnjakovića koji u nekome prepozna Sotonu. A takvih ima na bacanje.

Dno dna (Ilustracija: Danijel Drakulić)

Vijest da je njemački iznimno komercijalni sastav Gregorian, koji pop i rock standarde izvode u maniri gregorijanskih korala, sotonistički nastrojen bend, već je dozlaboga izlizana. Ovaj novi val sotonističke paranoje izazvan je najavljenim koncertom Gregoriana u Osijeku, 20. listopada, a napad pod krinkom brige za stado organiziran je u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

Budući da je očito da imaju viška vremena, predlažemo im nekoliko lokacija na kojima bi mogli pronaći Nečastivog prije nego u redovima bezazlenih glazbenih skupina. Neka probaju na Wall Streetu, nek’ bace oko na upravne odbore banaka, nek’ se raspitaju u korporacijama. A nek’ malo prokopaju i u svojim redovima. To bi već bilo za novine, priča o Gregorianu može još jedino proći u Glasu koncila.

Još o ovdašnjoj kršćanskoj paranoji: Što su Gregorian Bogu skrivili?

Prijašnje Dno dna: Pozovi celebrityja da te zasjeni

Što je Dno dna: Prostor za gomilanje medijskog besmisla

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X