‘To Rome With Love’ – Allenov humor kratkog daha

Netko mi je nedavno rekao kako je svaki prosječan film Woodyja Allena bolji od većine drugih filmova. Složili se mi ili ne oko te ideje, ona je, čini se, nepresušan izvor rasprava raznoraznih filmskih kritičara, Allenovih fanova i usputnih gledatelja.

'To Rome With Love'

Istina je da mi se od njegovih desetak posljednjih filmova sviđaju tek tri (Match Point, Vicky Cristina Barcelona i Midnight in Paris) i da Allen već duže vrijeme ne uspijeva povezati dva uzastopna jaka naslova, no isto tako je istina da je snimio preko 40 filmova, da ima 76 godina i da je sasvim nerealno očekivati da svaki njegov film bude na razini spomenutih filmova, a pogotovo onih poput Manhattan, Annie Hall, Hannah and Her Sisters ili Crimes and Misdemeanors, koji bi se sasvim sigurno našli i na mojoj listi najboljih filmova svih vremena. Neću dublje ulaziti u zaštitne znakove njegove filmografije i ovdje se baviti usporedbama s njegovim vrhuncima, jer ne samo da je nepotrebno, nego nije ni pošteno. Njegov najnoviji film “To Rome With Love” sasvim će sigurno razočarati mnoge njegove vjerne poklonike, kao što će vrlo vjerojatno mnogima biti sasvim ugodno filmsko iskustvo. Pogotovo onima koji film pogledaju rasterećeno, bez prevelikih očekivanja i, koliko je to moguće, ne razmišljajući o tome tko je redatelj filma i kakve je sve bisere nekad snimao. Snimao je on i lošije filmove od ovog.

Film prati 4 nepovezane priče, smještene u isto vrijeme i isti prostor – u vječni grad Rim. Prva prati mladog studenta arhitekture, Jacka (Jesse Eisenberg) i njegovu djevojku Sally (Greta Gerwig), čija prijateljica Monica (Ellen Page) dolazi k njima u posjet. Sally upozori Jacka na njen neodoljiv šarm i uspjeh kod muškaraca, ali, iako iskonstruirana, pretenciozna i prilično iritantna, Monica uspijeva zavesti Jacka i natjerati ga da posumnja u svoju vezu sa Sally.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EzHx7EFVLT0[/youtube]

Druga priča prati mladi bračni par, Antonija i Milly (Alessandro Tiberi i Alessandra Mastronardi), koji dolazi u Rim kako bi ondje započeli svoj novi život, sve pod dirigentskom palicom Antonijeve bogate obitelji iz visokog društva. Dok Milly ode na brzinsko friziranje koje se pretvori u jednu sasvim drugu avanturu i protegne na nekoliko sati jer se dotična (hm, kao i velik broj likova u filmu) izgubi u gradu, a uključuje i susret s poznatom filmskom zvijedom kojom je opčinjena, Antonio se zabunom nađe u krevetu s prostitukom Annom (Penélope Cruz), naručenom za neku susjednu sobu. Kako ih njegovi roditelji nađu zajedno, prisiljena je glumiti njegovu suprugu. Dalje>>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Recenzija

Idi na Vrh
X