Velika siječanjska akcija u Teatru &TD

Teatar &TD je prošle godine iznenadio siječanjskim popustom na sve predstave, a u 2015. ulazi na isti način i tako započeti nešto što će se, tijekom nadolazećih godina, pretvoriti u kazališnu tradiciju.

Siječanjska akcija u Teatru &TD
Siječanjska akcija u Teatru &TD

Od 13. do 31. siječnja teatarska publika će imati prilike pogledati niz odličnih predstava po 15 kuna i to redom: “Veliki odlazak” Zdenka Jelčića, “Gloriju” Saše Božića, “Rasprodaju”, “Žrtve zemljopisa 2: povratak žrtve” i “Potop” M. Kurspahića, “Crtača” i “Manje zlo” kolektiva BADco., “Ja koja imam nevinije ruke” Vesne Tominac Matačić, “Planet 8” M. Ivičević, “Čuj, Hamlete, čuj” Renate Carole Gatice, “Ko rukom odneseno” Bobe Jelčića i “Malo je dovoljno” Alena i Nenada Sinkauza te A. Stojkovića.

Raspored predstava:

23.01./JA KOJA IMAM NEVINIJE RUKE, potresna je priča o životu naše velike pjesnikinje Vesne Parun.

24. i 25.01. /POTOP, u režiji Mirana Kurspahića, predstava koja je ove godine bila nominirana za NHG u čak četiri kategorije, a glumica Iskra Jirsak dobitnica je nagrade za najbolju mladu glumicu. Predstavu nose dvije priče, jedna smještena u1964, a druga u 2014. Dvije obitelji se na svoj specifičan način nose sa životom i bore s problemima koji ih potresaju.

13.01./VELIKI ODLAZAK, monodrama u režiji i izvedbi sjajnog glumca starije generacije, Zdenka Jelčića, rađena pak prema monodrami Minetti, austrijskog dramatičara Thomasa Bernharda koja govori o povratku velikog glumca na kazališne daske nakon podužeg izbivanja, kako bi odigrao svoju oproštajnu ulogu.

30. i 31.01./KO RUKOM ODNESENO, kompleksna priča kazališnog i filmskog redatelja Bobe Jelčića o međuljudskim odnosima, ljubavnima i prijateljskima, i apsolutni hit prošle sezone kojeg su i kritičari i publika prozvali remek-djelom u malom.

28. i 29.01. /ČUJ, HAMLETE , ČUJ, najnovija predstava mlade argentinske redateljice, Renate Carole Gatice, u kojoj se obrađuje ponekad vrlo kompleksan odnos roditelja i djece. Predstava propituje pitanje slobode identiteta te njegovo oblikovanje kroz naslijeđena očekivanja.

22.01./ŽRTVE ZEMLJOPISA, predstava Mirana Kurspahića koja je već šestu godinu na repertoaru Teatra &TD, a koja prikazuje dobre i loše strane takozvanog domaćeg mentaliteta.

21.01./RASPRODAJA, još jedna predstava u režiji Mirana Kurspahića kroz koju se prisjećamo kultnih predstava i likova koji su prošli kroz naše kazalište.

19. i 20.01./GLORIJA, predstava Saše Božića koji je kroz elemente akrobatske joge, ispričao svoju verziju Marinkovićevog poznatog djela, sa sjajnom Natašom Dangubić u glavnoj ulozi te cijelom plejadom mladog hrvatskog glumišta.

30.01. /MALO JE DOVOLJNO, jedinstveno glazbeno-scensko djelo trojice autora: Aleksandra Stojkovića, frontmena kultne beogradske grupe Goribor te glazbenika Alena i Nenada Sinkauza. Izuzetno emotivna i ogoljena priča o životu, strahovima, unutarnjim nemirima, samoći u ovisnosti i ovisnosti u samoći.

26. i 27.01 /PLANET 8, glazbeno scensko djelo mlade skladateljice Mirele Ivičević, dobitnice godišnje nagrade grada Čakovca “Josip Štolcer Slavenski” za najbolje glazbeno djelo u 2013. godini.

22.,23. i 24.01./CRTAČ, nova predstava izvedbenog kolektiva BADco. Crtač se razvija u nizu susreta grupe BADco. s likovnim umjetnikom Sinišom Ilićem, piscem i dramaturgom Goranom Ferčecom i studentima plesa Danske nacionalne škole za kazalište i suvremeni ples.

27.01./MANJE ZLO, predstava kolektiva BAD.co, u koreografiji Nikoline Pristaš i Zrinke Užbinec, inspiriranu filmom “Idi i gledaj” Elema Klimova i poemom “Četiri kvarteta” T. S. Eliota.

Više na itd.sczg.hr ili www.sczg.unizg.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X