Virtualna izložba: ‘Idila’ slikara Danijela Drakulića

Pokrenuli smo projekt ‘Virtualne izložbe’ u kojem ćemo predstavljati umjetnike i njihove radove koji svakako zaslužuju pažnju. Od 25. listopada do 15. studenog na našoj naslovnici izlažemo ‘Idilu’ akademskog slikara i našeg ilustratora Danijela Drakulića.

Idila – Danijel Drakulić, tehnika ulje na drvu

Dobro došli na otvorenje prve virtualne izložbe na portalu Ravno do dna! Naredna tri tjedna u sklopu izložbe naziva „Idila“ bit će izloženi radovi akademskog slikara Danijela Drakulića, odnosno 13 slika u tehnici ulje na drvu. Kako sam umjetnik kaže inspiraciju je pronašao u  svakodnevnici raslojenog hrvatskog društva. U „idili“ u kojoj se isprepliću otuđeni karakteri višeg sloja, korporativni „trkači“ besperspektivni tragači boca po kontejnerima, ulični šverceri, nosači transparenata i zastava… Dim cigareta provlači se kao lajtmotiv ovog pogleda u ogledalo onoga što nas okružje i gdje živimo u potpunosti ogoljeno od imaginacije šarenila reklamnih panoa koji nam pričaju priču o nekoj drugoj idili. No ta idila nije dio ove priče.

Kao što smo naveli u našem proglasu kad je prije šest mjeseci pokrenut ovaj portal, naša misija je posvećivanje pažnje onima koji ostavljaju istinski pečat na kotaču vremena koji nas sve melje. A Danijel Drakulić je jedan od njih. Slike, kao i portrete umjetnika, snimio je naš suradnik i ugledni fotograf Nino Šolić.

Danijel Drakulić (Foto: Nino Šolić)

Ova virtualna izložba, kao i sve ostale koje će uslijediti nakon nje, prodajnog je karaktera. No Ravno do dna je u potpunosti isključen u svim budućim pogodbama između zainteresiranih i umjetnika. Dakle uz svaku sliku je naveden i e-mail umjetnika, tako da svi zainteresirani za njegove radove ga mogu izravno kontaktirati. Naša uloga u svemu je u potpunosti promotivne i umjetničke prirode. Stoga pozivamo sve umjetnike koji dobro znaju kakva je muka i veliki izdatak organizirati fizičke izložbe, dobiti termin i prostor da nam se slobodno jave, pošalju svoje biografije i koncepte na [email protected] kako bi im izašli u susret i organizirali im virtualnu izložbu na našem portalu.

Više o umjetniku:

Danijel Drakulić rođen je 16.8. 1974. u Celju. Nakon završene zagrebačke Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn 1994. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirao je 1999. godine na slikarskom odjelu u klasi profesora V. Jordana. Samostalne izložbe je imao još tijekom srednje škole, a do sada je izlagao na 3. i 4. Zagorskom salonu, te samostalno u KIC-u, Galeriji Roland Planet i Jilly’s.

Zadnje od Galerija

Idi na Vrh
X