Virtualna izložba: ‘Idila’ slikara Danijela Drakulića

Pokrenuli smo projekt ‘Virtualne izložbe’ u kojem ćemo predstavljati umjetnike i njihove radove koji svakako zaslužuju pažnju. Od 25. listopada do 15. studenog na našoj naslovnici izlažemo ‘Idilu’ akademskog slikara i našeg ilustratora Danijela Drakulića.

Idila – Danijel Drakulić, tehnika ulje na drvu

Dobro došli na otvorenje prve virtualne izložbe na portalu Ravno do dna! Naredna tri tjedna u sklopu izložbe naziva „Idila“ bit će izloženi radovi akademskog slikara Danijela Drakulića, odnosno 13 slika u tehnici ulje na drvu. Kako sam umjetnik kaže inspiraciju je pronašao u  svakodnevnici raslojenog hrvatskog društva. U „idili“ u kojoj se isprepliću otuđeni karakteri višeg sloja, korporativni „trkači“ besperspektivni tragači boca po kontejnerima, ulični šverceri, nosači transparenata i zastava… Dim cigareta provlači se kao lajtmotiv ovog pogleda u ogledalo onoga što nas okružje i gdje živimo u potpunosti ogoljeno od imaginacije šarenila reklamnih panoa koji nam pričaju priču o nekoj drugoj idili. No ta idila nije dio ove priče.

Kao što smo naveli u našem proglasu kad je prije šest mjeseci pokrenut ovaj portal, naša misija je posvećivanje pažnje onima koji ostavljaju istinski pečat na kotaču vremena koji nas sve melje. A Danijel Drakulić je jedan od njih. Slike, kao i portrete umjetnika, snimio je naš suradnik i ugledni fotograf Nino Šolić.

Danijel Drakulić (Foto: Nino Šolić)

Ova virtualna izložba, kao i sve ostale koje će uslijediti nakon nje, prodajnog je karaktera. No Ravno do dna je u potpunosti isključen u svim budućim pogodbama između zainteresiranih i umjetnika. Dakle uz svaku sliku je naveden i e-mail umjetnika, tako da svi zainteresirani za njegove radove ga mogu izravno kontaktirati. Naša uloga u svemu je u potpunosti promotivne i umjetničke prirode. Stoga pozivamo sve umjetnike koji dobro znaju kakva je muka i veliki izdatak organizirati fizičke izložbe, dobiti termin i prostor da nam se slobodno jave, pošalju svoje biografije i koncepte na [email protected] kako bi im izašli u susret i organizirali im virtualnu izložbu na našem portalu.

Više o umjetniku:

Danijel Drakulić rođen je 16.8. 1974. u Celju. Nakon završene zagrebačke Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn 1994. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirao je 1999. godine na slikarskom odjelu u klasi profesora V. Jordana. Samostalne izložbe je imao još tijekom srednje škole, a do sada je izlagao na 3. i 4. Zagorskom salonu, te samostalno u KIC-u, Galeriji Roland Planet i Jilly’s.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Galerija

Idi na Vrh
X