Za Dan pobjede se priprema jedinstveno koncertno iskustvo na Radiju 808

Danas su održane tonske probe za izuzetno zahtjevan sutrašnji koncert u organizaciji Pozitivnog ritma i Radija 808.

Probe uoči Dana pobjede na Radiju 800 (Izvor: Radio 808)

“Ne, to neće biti nastup po principu svaki glazbenik iz svog doma, već pravi pravcati koncert”, objašnjava mi Ilko Čulić uoči sutrašnjeg koncerta koji će se održati u prostoru HUB385 u Zagrebu gdje se nalazi Radio 808.

Konkretno, svirat će se na posebno osmišljenim pozornicama. Gotovo da će svaki izvođač imati svoju pozornicu i koncertni set-up kako bi se držao propisani razmak, a u produkcijskom smislu se ide na nešto što bi se najbolje moglo opisati kao Jools Holland Show na inovativniji način obzirom na pandemijske uvjete.

Na online koncertu Dan pobjede će nastupiti neki od najpoznatijih autora domaće nezavisne i alternativne glazbene scene svih generacija, konkretno: Darko Rundek, Kozmodrum, Sara Renar, Šumski, Plesač sporog stepa, Koolade, Anja G & Dr.Obi i Zmaj.

Svi oni nastupat će uživo na svojim pozornicama. Poštivat će se poseban protokol dolaska glazbenika u veliki i prozračeni prostor u kojem će nastupati. Koncert će se moći pratiti putem live video i audio streama na Radio 808 web stranici te na socijalnim mrežama, no planira se još jedan oblik interakcije s publikom. Konkretno testirano je da svaki od izvođača na velikom video zidu i video monitorima imaju na video pozivu preko Zoom aplikacije oko dvadeset gledatelja i slušatelja tijekom nastupa. Time će se moći ostvariti i interakcija uživo s publikom pred čujnim i vidnim aplauzima, kao što će i glazbenici moći komunicirati s onima koji će na taj način pratiti događaj.

Zvuk će biti miksan na način kako se to radi na koncertima, a cijeli događaj će pokrivati čak šest kamera, tako da ni vizualne raskoši neće nedostajati.

U tom smislu gledano “Dan pobjede” donosi niz inovacija po pitanju spoja nastupa uživo i tehnologije praćenja i komuniciranja na daljinu s publikom. Može se reći da je to veliki iskorak u ovom trenutku kad su glazbenici prisiljeni na improvizirane i oskudne nastupe u kućnoj režiji diljem svijeta.

Po opsegu priprema koje su danas, u petak, rađene cijeli dan, “Dan pobjede” bi trebao opravdati svoj naziv.

Probe uoči Dana pobjede na Radiju 800 (Izvor: Radio 808)

SATNICA KONCERTA:

17:30 Početak streama

17:40 Nora Krstulović & Goran Pirš Piro

18:00 Darko Rundek

18:15 Anja G & Dr.Obi

18:50 Zmaj

19:35 Koolade

20:20 Plesač sporog stepa

21:05 Sara Renar

21:50 Kozmodrum

22:45 Šumski

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X