‘Život, ali san’ Beyonce Knowles na HBO-u

Dokumentarac o pop ikoni trebao bi stići u Hrvatsku prije nje same…

Beyonce - Life is but a dream (HBO)

Pjevanje, pisanje pjesama i sve što uz to ide od skice do 75 milijuna prodanih primjeraka već se čini kao vraški puno posla, no uz to ide ples, ukupnost celebrity obaveza (pojavljivanja, snimanja, intervjui i još pojavljivanja, nove odjeće, šminke, frizure, svega), majčinstvo i menadžment poslovnog carstva vrijednog 300 milijuna američkih dolara. Jedino kako je moguće uskladiti sve te obaveze jest u svakom budnom trenutku imati odgovornost, predanu disciplinu, a nemati loše raspoloženje u krivom trenutku, ako je moguće: ikada. Gotovo nemoguće, ali postoji kao jedna-jedina Beyonce Knowles. Niti jedna žena na pop sceni nikada još nije imala tako snažnu i tako bezgrešnu karijeru. Beyonce, koja u Isusove godine ulazi ove godine ima već 23 godine staža u tome što radi.

U intervjuu za The Gentlewoman, privlačno novi koncept starog žurnala, Beyonce govori o tome kako je usamljena na vrhu: “Kontroliram svoj sadržaj, kontroliram svoj brend i sve to arhiviram za svoju kćer uz nastojanja da ona to sve preuzme i zna cijeniti, no ima nas tako malo koji postajemo moguli.”

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=prkDKl6qWNA[/youtube]

Gledatelji HBO-a, ma gdje god bio taj kanal, mogu u večernjim satima 16. veljače premijerno pogledati dokumentarac “Life is but a dream” koji je Beyonce režirala i producirala o sebi za Blue Ivy, parafrazira li se prethodna izjava.

Kritika dokumentarca koju je napisala Carrie Battan za Pitchfork magazin govori o tome kako se u 90 minuta malo toga novog može doznati, no i za najveće kritičare to je ipak zadivljujućih devedeset minuta prekrasne, talentirane, uspješne, graciozne, skromne, marljive Beyonce, ljudskog bića. Dokumentarac odaje detalje iza scene koji su prethodili

iznimno kompliciranoj izvedbi “Run the World (Girls)” na dodjeli Billboard nagrada 2011. godine. Beyonce je tada nastupajući prvi puta svjesna svoje trudnoće izjavila kako joj je taj nastup pokazao u kojoj je mjeri život tvrđi za žene u odnosu na muškarce. Sukladno tom saznanju možda bi joj se svidjela prosta usporedba života i kurca u slovenskoj narodnoj mudrosti: oba su kratka, samo je život tvrđi. Battan svoju kritiku zaključuje kako u “Life is but a dream” neće biti novootkrivenih tajni, osim da Beyonce jest što svi žele da ona bude.

Dokumentarac nije priručnik kako se postaje Beyonce već smišljena, inspirativna priča koju priča najveći ženski idol ovog trenutka o tome kako ipak samo jednostavnost može dati savršenstvo. Svjetsko savršenstvo tako ne uključuje ni trunke iscrpljenosti, cinizma ili ironičnosti. Teško je povjerovati da je Beyonce uza sve što jest i tako savršena glumica, da ispod njenih ručnika u kupaonici zapravo zaista može iskočiti neki boogeyman.

The xx koji su povodom Valentinova objavili svoju obradu njene pjesme “I Miss You” pratila je izjava: “Ona je naša najdraža umjetnica svih vremena.”

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1fFP1lQe9gg[/youtube]

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X