AKC Medika se bori za opstanak

Tijekom četiri godine djelovanja AKC Medika okupio je niz udruga, nezavisnih kolektiva, umjetničkih organizacija, nezavisnih umjetnika/ca,aktivista/ca,organizatora/ca kulturnih programa (popis u nastavku) koji su zajednički te u skladu s različitim aktivnostima i programom uredili prostore i prilagodili ih svojim potrebama, no priča za sada nema sretni epilog.

AKC Medika - osmrtnica

Popis i kratki opis djelatnosti po prostorima:

Galerija Jogurt – koordinirana projektom Antibiotik  provodi program mjesečnih izložbi, organizira artist-in-residence, te nudi prostore za rad i stvaralaštvo putem raznih radionica poput Permamedike te umjetničkih ateliera .

Dvorana za izvedbene umjetnosti – koriste ju različite udruge i nezavisni kolektivi za vježbanje, produkciju i radionice: cirkuskog, akrobatskog, plesnog i žonglerskog karaktera.

Klub Attack – je prostor za prezentaciju različitih audio-vizualnih programa, mladih i neafirmiranih glazbenika/ca, kao i onih već značajnih na određenim underground scenama.

Galerija “Siva” – izlažu umjetnici/ce koji/e nisu nužno akademski obrazovani, čiji je umjetnički izričaj usko povezan s uličnom umjetnošću ili s umjetničkim pravcima koji nisu striktno priznati u mainstreamu. Osim umjetnika/ca ovih izražajnih stilova cilj je dati prostor svim onima koji/e ne žele ili ne mogu izlagati u institucionalnim galerijama i onima koji/e ne pripadaju mainstream kulturi

Chakka’s Room – prostor „dnevnog boravka“ namijenjen je akustičnim izvedbama, projekcijama, večerima poezije, performansima i tematskim večerima.

Infoshop Pippilotta je knjižnica i čitaonica, kulturno-društveni centar za razmjenu informacija, poticanje rasprava na aktualne ili zapostavljene teme te razvoj kritičko-promišljajuće svijesti – koordinator.

Hacklab01— je mjesto društvenog eksperimenta i susreta mladih tehničkih “uradi sam” znalaca te društveno angažiranih aktivista/ica koji su zajednički opremili prostor kompjuterskom opremom.  U njoj jedni pronalaze potrebnu recikliranu ili izgrađenu tehnologiju, drugi potrebno znanje, a treći društvo koje ih izvlači iz socijalne izolacije. Prostor služi kao predavaonica, cyber-caffe, igraonica, čitaonica i mjesto za slobodnu razmjenu ideja i njihovu realizaciju. Usluge hacklaba ne naplaćuju se i sve poslove vrše volonteri

5 skupnih ateljea – manji prostori koje koriste umjetnici/ce za svoj rad

Atelje /laboratorij – koristi ga grupa mladih stručnjaka/kinja (programeri/ke, dizajneri/ce, fotografi/kinje, scenografi/kinje)

Filmski studio Medika – koristi ga grupa mladih filmskih umjetnika/ca, redatelja/ca, montažera/ki za snimanja niskobudžetnih filmova, videa, održavanje filmskih radionica, produkciju i montažu filmskih uradaka

Dvije prostorije za vježbanje bendova – neavisni bendovi: Bamwise, I-tal Jam, Dubble, Digitron Sound System

Mala sportska dvorana – nudi korisnicima još jedan oblik kvalitetnog provođenja slobodnog vremena koja pored otvorenih termina nudi i ciljane tečajeve poput onih za samoobranu.

Pride House – prostor Zagreb Pride-a koji se koristi za organizaciju Povorke ponosa i aktivističko-kulturnog programa Pride Week-a te  koji se u cjelosti odvija u AKC-u Medika. Tijekom ostatka godine Zagreb Pride  prostor se koristi za sastanke Queer2Queer grupe vršnjačke samopodrške, te za edukacijske programe namjenjene LGBT zajednici i susrete LGBT roditelja/ica.

Udruge i pojednici koordinatori:

Autonomni kulturni centar – Attack!: Sanja Burlović, Sunčica Remenar, Vanja Ohnec

Atelier Monika: Stipan Tadić, Ivona Jurić, Luka Dundur, Monika Meglić, David Shrem

Chakka’s Room: Romana Šalov i Miroslav Čatalinac

Projekt Antibiotik: Iva Cepanec i Nives Sertić

Triko cirkus teatar: Iva Petar Dragan

Cirkorama: Nikola Mijatović

Razbibriga: Matija Vuletić

Ovo ono: Tanja Topolovec,  Dina Rončević, Ana Kuzmanić, Tea Hatadi i Jerko Macura

Otompotom: Slave Lukarov

Zagreb pride: Matea Popov, Marko Jurčić, Sara Ercegović

Grey Room: Ivan Miletić, Lovro Vudrag

Infaustum: Nenad Malić

Atelier Bezum: Miron Milić

Atelier Focus Group: Iva Kovač i Elvis Krstulović

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Tags:

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X