Akustični povratak pjesme koju Radiohead nije izvodio 15 godina

‘True Love Waits’ konačno zasjala u originalnoj akustičnoj varijanti na koncertu Radioheada u Riu de Janeiru.

Thom Yorke (izvor: Wikipedia)

Thom Yorke jučer je (23. travnja) izveo rijetku akustičnu izvedbu pjesme “True Love Waits” tijekom Radioheadovog koncerta u Riu de Janeiru, na festivalu Soundhearts.

Prvi je to puta nakon 15 godina da se ova pjesma pojavila u jednom njihovom setu iako je riječ o jednoj od najomiljenijih Radioheadovih pjesama. Podsjećamo, u različitim formama pjesma egzistira već dva desetljeća. Na njihovu albumu iz 2016. “A Moon Shaped Pool” pojavila se u minimalističkoj verziji s pianom, a akustična verzija pjesme je ujedno i originalna.

Iako ju je bend pokušavao ubaciti u svoja ranija studijska izdanja, pjesma se pojavila jedino na live albumu iz 2001. “I Might Be Wrong”. Podsjetimo, prošle je godine njihov producent Nigel Godrich čak izbacio i vlastite produkcijske bilješke vezane uz tu pjesmu koja datira iz Radioheadovih “OK Computer” dana.

I dok ju je Yorke ponekad znao izvoditi na svojim solo nastupima ovo je prvi put, nakon 2003., da ju je izveo na nekom Radioheadovom koncertu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X