Alejuandro Buendija i Sinovi na terasi Aquariusa – ‘Škrinja’ je otvorena i uživo

Sašini Sinovi odlično i energično prenijeli svu atmosferu sa ‘Škrinje’, pritom se ne oslanjajući na prazno presviravanje beatova, nego na otvaranje potpuno novih dimenzija pjesmama u live izvedbi.

Alejuandro Buendija i Sinovi (foto: Dallas Records)

Alejuandro Buendija i Sinovi (foto: Dallas Records)Na terasi Aquariusa jučer je konačno održana live promocija odličnog albuma “Škrinja” repera Saše Antića iliti Alejuandra Buendije. Saša je nastupio s pratećim bendom Sinovi koji je bio pojačan violinom i dodatnom gitarom. Nastup je započeo aktualnim singlom “Dešperado” koji nas je uveo u “Škrinju” ambijentalnim šansonjerskim štihom koji je gotovo savršeno odgovarao atmosferi terase. Slijedila je “Amerika”, a nakon nje i još brža “Dijagnoza” s odličnim funky grooveom.

Kod albuma baziranih na hip-hop ritmovima i sampleovima uvijek je zanimljivo vidjeti na koji će način biti obrađeni u bendovskom aranžmanu, a mogu reći da su Sašini Sinovi odlično i energično prenijeli svu atmosferu sa “Škrinje”, pritom se ne oslanjajući na prazno presviravanje beatova nego na otvaranje potpuno novih dimenzija pjesmama u live izvedbi i dodavanjem punokrvnog štiha. Kao i na albumu, pjesma “Crkva” je potpisniku ovih redova sjela najbolje i uživo, budući da je na trenutke zvučala kao da je sviraju Run the Jewels s pratećim bendom.

Stara pjesma “Otelo me”, objavljena na Sašinom prvom solo albumu “Pepermint” prizvala mi je u sjećanje lipanj sada već daleke 2007. i promociju tog albuma na istom ovom mjestu, terasi Aquariusa, u sličnoj, pomalo kućnoj atmosferi. Samo za razliku od onda, ovog puta sve je zvučalo puno dinamičnije i uigranije bez obzira na to što su tada na pozornici sa Sašom bili članovi drugog benda, onoga koji je pratio Sinestet kolektiv.

Reggae medley “Izi govno” i “Evo me doma” razgalilo je i raspjevao okupljene i podsjećajući nas na davno ugasli Leut Magnetik. “Majmun i pas” bila je jedna od najupečatljivijih izvedbi večeri s naglaskom na odlične dionice Marka Firsta na violini.

Kandžija se kao gost pojavio na “Siempre antigo” nakon kojeg je sa Sašom izveo dio njihove stare suradnje iz pjesme “4”. Bez obzira na nepodnošljivu vrućinu izvedba vječno aktualne “Ziđan” podigla je temperaturu i čovjek se ne može ne žačuditi koliko je ova pjesma objavljena u 2008. bila ispred svog vremena. Yuri i Magellano, Sašini stari kompanjoni iz Sinesteta izveli su “Ludi SplitY’all”, a fantastično je zazvučao medley “Blago” i stare stvari Sinesteta “Suze od dima”. Odličan koncert bisom je zaključio “Čepić” koji je kao i na albumu zatvorio cijelu priču.

Nažalost, terasa Aquariusa mogla je biti i punija, no s obzirom na sve, ova pomalo kućna atmosfera itekako je imala svoje prednosti. Škrinja je napokon otvorena uživo i nakon odslušane svirke mogu samo reći kako se nadam da će najesen Buendija ponovo sa Sinovima odsvirati ovaj materijal u nekom drugom i po mogućnosti ispunjenom prostoru. Ovakav repertoar to sigurno zaslužuje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X