Američki glazbenici gnjevni zbog ucjena iz Apple Musica

Iako tvrtka Apple sa svojim Apple Music servisom pomalo kasni s ulaskom u muzički streaming biznis čini se da će za preuzimanje vodeće neće prezati i od metoda pritiska, piše Consequence of Sound.

Logo Apple Musica
Logo Apple Musica

RDD je ranije već pisao da su u Americi pokrenute istrage zbog sumnje da je Apple prekršio zakone o tržišnom nadmetanju sklapanjem sumnjivih ugovora s nekim velikim diskografskim kućama koji su nauštrb Spotifyja, danas najvećeg streaming servisa.

Najnovije optužbe terete Apple za prijetnje glazbenicima koji ne prihvaćaju sudjelovati u njihovom konceptu “prva tri besplatna mjeseca” tijekom kojih autori i izvođači ne bi dobili niti centa naknade za streamanje njihove glazbe.

Konkretno, Anton Newcombe, frontmen grupe The Brian Jonestown Massacre, tvrdi da ga je predstavnik Applea ucijenio da će svu njihova glazbu maknuti s iTunesa ako ne prihvati odreći se naknade u prva tri mjeseca.

Newcombe je o tome pisao na svom Tweeteru, a da je prijetnju shvatio vrlo ozbiljno dokazuju njegovi ljutiti postovi u kojima Apple naziva “satanskom tvrtkom”. “Vragovi, oni ne bi smjeti tjerati ljude da rade besplatno. Nije normalno da ti jebeni idioti odlučuju o vrijednosti umjetnosti“, napisao je između ostalog Newcombe na Tweeteru.

Saznajte više: Vlasnici prava i autori pjesama ‘časte’ za prva tri besplatna mjeseca Apple Musica

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X