Banjalučki Demofest ponovo poziva ex-Yu demo bendove

Najveći regionalni festival naeafirmiranih bendova, devetu godinu za redom otvara natjecanje za sve demo sastave s ex-Yu prostora.

Demofest 09
Demofest 09

Demofest tako ponovno pruža priliku svim neafirmisanim muzičkim grupama da u sklopu natjecateljskog programa festivala nastupe na tvrđavi Kastel.
Svi zainteresirani bendovi se na natječaj za Demofest 09 mogu prijaviti elektronskim putem, preko službene stranice festivala na adresi www.demofest.org.

Uz detaljno ispunjene dokumente obavezno je poslati dvije skladbe u mp3 formatu sa pripadajućim tekstovima i fotografiju benda, te ih dostaviti na [email protected] Organizatori nepotpune prijave neće uzimati u obzir.

Osnovni uvjet koji svi prijavljeni bendovi moraju ispuniti jest da do sada nisu objavljivali svoj materijal preko neke od izdavačkih kuća registriranih na teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije ili Makedonije.

Nakon završenog natječaja, stručni žiri će odabrati 30 bendova, koji će imati priliku da na tvrđavi Kastel u Banjaluci nastupe na jednoj od dvije kvalifikacione večeri, a nakon toga, najbolji bendovi će se u finalu boriti za prestižne nagrade Demofesta.

“Iz godine u godinu nam stiže sve veći broj prijava, tako da i ove godine očekujemo odličan odziv na konkurs. Ono što me posebno raduje je činjenica da je kvalitet prijavljenih sastava sve bolji, što dovoljno govori o tome koliko se ozbiljno pristupa pripremama za konkurs festivala”, kazala je Brankica Janković, direktorica Demofesta.

Natječaj za takmičare Demofesta 09 biće otvoren sljedećih 45 dana, preciznije do 15.  travnja 2016. godine. Rezultati ovogodišnjeg natječaja bit će objavljeni tijekom lipnja, kada će biti otkrivena i imena stručnog žirija.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X