Električni orgazam u Tvornici kulture – Vehementni šarm BG-rokerske buržoazije

Velikim generacijskim koncertom u Tvornici povodom 35-godišnjice djelovanja Električni orgazam pozdravio je u petak uvečer zagrebačku publiku.

Električni orgazam u Tvornici (Foto: Ivan Turkalj)
Električni orgazam u Tvornici (Foto: Ivan Turkalj)

Banana na klavijaturama, Švaba na basu, Ljubo na solo-gitari i Pače za bubnjevima, uz Gileta na ritam-gitari prvim su dijelom koncerta ispratili zagrebački bend Rizol koji svojim nastupom nikog nije ostavio ravnodušnim. Počnimo od toga da je bend nastupio nakon 15 godina pauze. U nastupu se vide pukotine, ali i šarmantna snaga, koja kod njih nikad nije dovedena u pitanje.

Vehementni šarm BG-rockerske buržoazije krenuo je s kupletom pjesama iz kojih su odskočile „Locomotion“, „Mentalno“ i „Ne postojim“, da bi se ruke počele dizati u smjeru izbora materijala s „Letim, sanjam, dišem“ kojim je bend odašiljao svoje prepoznatljive poruke s budističkim potpisom, a da bi klimaks nastupio s „Bejbe ti nisi tu“, te „Igra rokenrol cela Jugoslavija“.

Šaputavim erotičnim vokalom koji ulazi pod kožu „Bliže suncu“ poprimila je ambijentalniju verziju u odnosu na izvorni aranžman, čime se načima predstavljanje novijeg repertoara. Bendu se klavijaturist nameće za frontmena i s “Nemaš nikom ništa da daš” efektno mijenja pogonsko gorivo u krivinama bliskim buntovnijem engleskom pub-rocku. Ostaje čas za vrhunac večeri s dovoljno vulkanske sape za “Spojimo se sad”, “Konobara”, “Krokodili dolaze”, “Zlatnog papagaja” i “Nebo” u aranžmanima dovoljno promijenjenim da nikom ne bude žao ni kapi prolivene pive, a kamo li prohujale mladosti. Bend je završio koncertom oko sat vremena nakon ponoći prohujavši repertoarom od oko 30 pjesama, a nastup u Hrvatskoj nastavit će večeras u OKC Palach.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X