Električni orgazam u Tvornici kulture – Vehementni šarm BG-rokerske buržoazije

Velikim generacijskim koncertom u Tvornici povodom 35-godišnjice djelovanja Električni orgazam pozdravio je u petak uvečer zagrebačku publiku.

Električni orgazam u Tvornici (Foto: Ivan Turkalj)
Električni orgazam u Tvornici (Foto: Ivan Turkalj)

Banana na klavijaturama, Švaba na basu, Ljubo na solo-gitari i Pače za bubnjevima, uz Gileta na ritam-gitari prvim su dijelom koncerta ispratili zagrebački bend Rizol koji svojim nastupom nikog nije ostavio ravnodušnim. Počnimo od toga da je bend nastupio nakon 15 godina pauze. U nastupu se vide pukotine, ali i šarmantna snaga, koja kod njih nikad nije dovedena u pitanje.

Vehementni šarm BG-rockerske buržoazije krenuo je s kupletom pjesama iz kojih su odskočile „Locomotion“, „Mentalno“ i „Ne postojim“, da bi se ruke počele dizati u smjeru izbora materijala s „Letim, sanjam, dišem“ kojim je bend odašiljao svoje prepoznatljive poruke s budističkim potpisom, a da bi klimaks nastupio s „Bejbe ti nisi tu“, te „Igra rokenrol cela Jugoslavija“.

Šaputavim erotičnim vokalom koji ulazi pod kožu „Bliže suncu“ poprimila je ambijentalniju verziju u odnosu na izvorni aranžman, čime se načima predstavljanje novijeg repertoara. Bendu se klavijaturist nameće za frontmena i s “Nemaš nikom ništa da daš” efektno mijenja pogonsko gorivo u krivinama bliskim buntovnijem engleskom pub-rocku. Ostaje čas za vrhunac večeri s dovoljno vulkanske sape za “Spojimo se sad”, “Konobara”, “Krokodili dolaze”, “Zlatnog papagaja” i “Nebo” u aranžmanima dovoljno promijenjenim da nikom ne bude žao ni kapi prolivene pive, a kamo li prohujale mladosti. Bend je završio koncertom oko sat vremena nakon ponoći prohujavši repertoarom od oko 30 pjesama, a nastup u Hrvatskoj nastavit će večeras u OKC Palach.

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X