Eminem ‘Music To Be Murdered By: Side B’ – bolja strana medalje

Eminem je prošlu godinu započeo iznenadnim objavljivanjem novoga albuma ‘Music To Be Murdered By’ a kako ju je i započeo odlučio ju je i završiti. Tako je na samom kraju prošle godine izašao ‘Music To Be Murdered By: Side B’ što pokazuje kako je Eminem očito bio duboko inspiriran Hitchcockom i njegovim stvaralaštvom a što je najvažnije ‘Side B’ količinom solidnih i vrlo dobrih pjesama pokriva značajnu rupu koja zjapi na prvotnom izdanju.

  •  
  •  
Eminem ‘Music To Be Murdered By: Side B’

„Side B“ sadrži 12 pjesama i 4 interludea, a otvorenje pripada pjesmi „Black Magic“. Odličan po ugođaju, težak dramatično ljubavni horor-rap na koji sjeda gostovanje Skylar Grey već stalne Eminemove suradnice koja kao i gotovo svaki put do sada odrađuje dobar refren.
Slijedi „Alfred’s theme“ koja je klasična nabrajalica, a kompletnim ugođajem pomalo podsjeća na ranije Eminemove radove.

„I said I’m emptyin’ my book of rhymes“ odjekuje na ponajboljoj pjesmi albuma „Book of Rhymes“ gdje Eminem svu raskoš svog flowa i rimovanja efektno baca preko odličnog instrumentala kojim dominira mračni klavir. Šlag na tortu je gostovanje u vidu scratcheva DJ Premiera. Slušajući „Book of Rhymes“ ne mogu se ne prisjetiti nepotrebnih pop gostovanja na primjer Eda Sheerana forsiranih na prošlim albumima s nadom kako će se prilikom sastavljanja liste gostiju često sjetiti DJ Premiera u budućnosti.

Kad smo kod legendarnih gostovanja, „Guns Blazing“ je nova vokalna suradnja s Dr. Dreom čiji glas je uvijek lijepo ćuti. Premda je „Guns Blazing“ solidna stvar, ovaj duo zna i može puno bolje.

Tekstualno, Eminem i dalje žučno raspravlja sa svojim fanovima, kritičarima i naravno sa samim sobom pokušavajući održati ravnotežu svega toga, a opet ostaviti nešto iza sebe. Upravo to se odlično provlači kroz još jednu super stvar „Higher“.

Pred kraj, stižemo do najslabijeg momenta albuma a to je najavni singl „Zeus“. Eminema spopadne napadaj korektnosti pa se između ostalog, ispričava Rihanni, razrješava neke stare račune sa Snoop Doggom, no sve skupa djeluje kao najava albuma za naslove u žutom tisku, a manje kao predstavljanje svega što smo dobili. No ako je cilj bio marketinški, uspio je sudeći po reakcijama.

Ipak gorkasti okus u potpunosti nestaje jer na samom kraju stiže „Discombobulated“ gdje se Eminem ritmično poigrava bombastičnim Dr. Dreovim instrumentalima koji se efektno mijenjaju kroz cijelu stvar što je za sam finiš pun pogodak.

Na kraju cijele „Music To Be Murdered By“ priče, dobili smo ispod prosječnu a, ali i vrlo dobru B stranu i kompilacija jakih pjesama s obije strane dala bi vrlo dobar rezultat. Ovako, „Side B“ možemo gledati i slušati kao bolju stranu medalje, a neke od pjesama daju razlog za čekanje njegovog trinaestog izdanja.

Ocjena albuma 7/10

(Shady /Interscope 2020.)

Saznajte više: Eminem ‘Music to Be Murdered By’ – korak unatrag

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Recenzija

Idi na Vrh
X