Festival bespravne gradnje i devastacije prirode pokrenuo peticiju za povrat Vruje

‘Odvoji minutu za vječnost, da Vruja opet bude naša’, stoji u pozivu na online peticiju Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode, festivala koji je svojim održavanjem dobrano uzdrmao predsjednika ove države.

Devastirana uvala Vruja iz zraka (Foto: Festival bespravne gradnje i devastacije prirode)

Poziv prenosimo u cijelosti:

“Dok vi ovo čitate, Ministarstvo državne imovine na čelu s ministrom Darkom Horvatom razmišlja hoće li čovjeku koji je devastirao jednu od najljepših uvala na Mediteranu, ozakoniti sve što je do sad tamo napravio.

Sve što bespravnom graditelju u uvali Vruja sada treba jest da mu Ministarstvo proda zemljište na kojem je bespravno gradio, a dogodi li se to, Vruja će pripasti uzurpatoru i po slovu zakona. Mi tamo nećemo moći prismrditi, kao što ne možemo ni ovih dvadeset godina, a ako je u stanju devastaciju neviđenih razmjera učiniti na tuđem zemljištu, pitanje je što će napraviti ako ono postane privatno.

Potpisivanjem peticije apeliramo na ministra Darka Horvata da ne prodaje državno zemljište osobi (ili tvrtki) koja je do sad na njemu 20 godina bespravno gradila uz to braneći mještanima pristup plaži i samoj uvali.

Apeliramo na ministra Darka Horvata da ne prodaje državno zemljište u Vruji – nikome.

Potpisivanjem peticije apeliramo na institucije Republike Hrvatske da ponište Odluku o legalizaciji dijela bespravnih građevina, donesenu 2014. godine (kojom se sada bavi DORH) te da sruše drugi dio građevina, one objekte građene nakon 2014. godine koji nisu legalizirani.
Ili da ih stave u javnu upotrebu, da se taj objekt tretira kao što se tretiraju planinarski domovi, da tamo mogu dolaziti svi građani, da tamo mogu besplatno ljetovati djeca iz domova diljem Hrvatske, umirovljenici i sve druge ugrožene skupine.

Potpisivanjem peticije apeliramo da se Vruja vrati u prvobitno stanje kako bi na nju opet mogli doći svi mještani okolnih naselja, svi građani okolnih gradova i tko god poželi.

Potpisivanjem peticije apeliramo na institucije Republike Hrvatske da se Vruja oslobodi od okupatora i vrati narodu!”

>> Potpišite peticiju

*U trenutku objave ove vijesti peticiju je potpisalo preko 7.500 ljudi.

Saznajte više: Festival bespravne gradnje na Vruji: Borba za hrvatski teritorij bez kapi alkohola

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X