Glen Matlock izuzetno razočaran serijom ‘Pistol’ o bendu Sex Pistols

Bivši basist Sex Pistolsa misli da bi se serija Dana Boylea trebala više držati činjenica.

Glen Matlock (Foto: Wikipediia)

“To je najgore sranje koje sam ikad morao podnijeti”, rekao je John Lydon točno prije dvije godine o seriji “Pistol” redatelja Dannyja Boylea.

Obećao je sudsku borbu da se spriječi puštanje serije riječima upućenim redatelju: “Oprostite, mislite da to možete učiniti, da možete gaziti po meni – to se neće dogoditi. Ne bez velike, ogromne jebene borbe. Ja sam Johnny, znate, i kad se umiješate u moj posao, kao rezultat ćete dobiti gorki ukus u ustima. To je sramota.”

Četiri mjeseca kasnije John Lydon je izgubio na sudu od bivših kolega iz Sex Pistolsa, a TV serija o bendu krenula je u emitiranje.

Podsjećamo da se “Pistol” temelji na “Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol”, memoarima gitarista Stevea Jonesa iz 2018. godine.

No sada se još jedan bivši član pridružio Lydonu u razočarenju, a to je Glen Matlock.

“Nisam razočaran što se to dogodilo i mislio sam da je bilo važno da se nastavi s tim jer je temeljeno na Steveovoj priči i njegovom gledištu. A on je bio taj koji je osnovao bend – ne John (Lydon). John je bio zadnji koji se pridružio bendu… Ali moj prikaz, posebno moj odlazak iz benda – ja sam napustio bend, nisam izbačen. Cijela epizoda u kojoj me Steve otpušta je čista glupost”, izjavio je Matlock u intervjuu za The Metal Voice.

“Mislim da bi trebalo biti više istine,” rekao je Matlock u nastavku i dodao: “I mislim da je prava priča prljavija… Sreo sam Dannyja Boylea ponovno u Los Angelesu nakon što je serija izašla i prisustvovao sam privatnoj projekciji. Rekao mi je, ‘Hej Glen, kako si?’ A ja sam rekao: ‘Danny, ti si govno.’ Tako da on zna gdje sam po tom pitanju.”

Kada su ga pitali je li imao ikakvu ulogu ili utjecaj na emisiju, Matlock je rekao da se sastao s Boyleom, ali tvrdi da je onda ignoriran.

“Osjećam se izigrano”, rekao je na koncu Glen Matlock.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X