Gregory Porter objavio album ‘Nat ‘King’ Cole & Me’

Gregory Porter, koji je Hrvatsku posjetio ovog ljeta i nastupio u Šibeniku, predstavlja iščekivano peto studijsko izdanje ‘Nat ‘King’ Cole & Me’, najavljeno pjesmom ‘Smile’, a koje nasljeđuje album ‘Take Me to The Alley’ iz 2016.

Gregory Porter 'Nat 'King' Cole & Me'
Gregory Porter ‘Nat ‘King’ Cole & Me’

Album dolazi u standardnom obliku koji donosi 12 pjesama, te u deluxe izdanju na kojem imamo prilike čuti tri dodatne pjesme. Kao što i samo ime govori, izdanje je posveta njegovom idolu – legendarnom pjevaču i pijanistu Nathanielu Colesu, umjetničkog imena Nat “King” Cole.

Uz pomoć šesterostrukog dobitnika Grammy nagrade, aranžera Vincea Mendoze i London Studio orkestra, pijanista Christiana Sandsa, basista Reubena Rogersa, bubnjara Ulyssesa Owensa te specijalnog gosta na trubi – Terencea Blancharda, Gregory Porter obradio je neke od Coleovih najcjenjenijih klasika. Tako na novom tribute izdanju imamo prilike čuti klasike kao što su „Mona Lisa”, „L-O-V-E”, „Nature Boy”, „The Christmas Song”, ili pak već spomenuta pjesma „Smile”, za koju je dostupan i prateći videospot.

„Bio je poseban. Ostavio je iza sebe divnu glazbu. Toliko divnu da jednostavno moraš slušati i biti inspiriran”, navodi Porter te nadodaje: „Jedino prirodno je da se vratim korijenima svoje inspiracije i tamo odakle dolazim. Taj korijen su moja majka, gospel glazba i Nat King Cole”

„Nat ‘King’ Cole & Me” sniman je u Air Studios u Londonu, a osim spomenutih klasika na albumu se nalazi i pjesma Gregorya Portera „When Love Was King”, koja dolazi s njegovog izdanja „Liquid Spirit”(2014.), no u nešto drugačijem aranžmanu.

Gregory Porter prisjeća se prvog kontakta s glazbom svog idola; „Sjećam se kako mi je ime bilo čudno kada sam proučavao kolekciju ploča svoje majke, i prvo što sam vidio bila je fotografija elegantnog, zgodnog , snažnog muškarca kako sjedi kraj vatre, i izgleda kao nečiji otac. Stavio sam ploču na gramofon i čuo sam taj glas. Moj otac nije bio dio mog života, nije me odgajao, nije pokazivao ikakav interes za mene, pa su Natove riječi – ‘podigni se, otresi se, kreni ispočetka’, bile kao očinski savjeti za mene”.

„Nat ‘King’ Cole & Me” popis pjesama – deluxe izdanje:

Mona Lisa
Smile
Nature Boy
L-O-V-E
Quizas, Quizas, Quizas
Miss Otis Regrets
Pick Yourself Up
When Love Was King
The Lonely One
Ballerina
I Wonder Who My Daddy Is
But Beautiful
Sweet Lorraine
For All We Know
The Christmas Song

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X