Grif Bar – za sve one koji traže ‘downtempo’ velegrada

Postoje ambijenti koji vas osvoje a da to i ne primijetite. Osvoje vas svojom nenametljivošću i ugodom. Kad kročite u njih obuzme vas osjećaj kao da ste došli kod nekog starog prijatelja kojeg niste dugo vidjeli jer vas je prostor privukao svojom decentnošću – prostor u kojem su sačuvane neke stvari koje vam pobude pomisao kako su ljudi i nekad znali ugoditi sebi i pronaći nešto što im je pružalo načina za predah i druženje.

  • 127
    Shares
Grif Bar, Savska 160 (Foto: Tomislav Huha)

Grif bar u dvorištu Savske 160 upravo odiše tim impulsom. Prostrane ‘grofovske’ fotelje, stari vojnički kreveti na kojima se možete i ispružiti, ugodne brijačke stolice i dvojsedi koje bi stvatko htio imati u svom dnevnom boravku, samo su neki od tih detalja koji vas pozivaju na ‘bijeg’, na one trenutke kad osjećate da se trebate malo maknuti u stranu od vreve – udahnuti, promisliti, ili se uz ‘čašicu razgovora’ opustiti.

Grif Bar, Savska 160 (Foto: Tomislav Huha)

Sama ideja uređenja prostora bila je napraviti ga ugodnim i da gosti koji dođu mogu disati, bez da su zbijeni stol uz stol, posebice tijekom dana, Grif bar je ugodno mjesto za sjesti i ispijati kavu. Sam prostor za sjedenje je podjeljen je u nekoliko segmenata, a tu također i nezaobilazne ugodne barske stolice oko šanka na centralnoj poziciji. Vizualni detalji, čiji se broj stalno povećava i mijenja jesu u formi dnevnog boravka svjetskog putnika. Od atlasa i globusa, do starinskog telefona i imenika, oklopa viteza te bezbroj zanimljivih retro slika. Te u samom zaleđu prostora nalazi se osvjetljeni Grif herbarij u staklenoj stijeni koja se prema potrebi pretvara u DJ pult.

Grif Bar, Savska 160 (Foto: Tomislav Huha)

Vikendima, petkom i subotom, uvijek se sprema neka tematska glazbena večer kojom se odaje počast velikanima glazbe. Dva ili tri puta mjesečno, ponedjeljom se odvijaju filmski kvizovi pod pokroviteljstvom Discovery Filma. Tu je i Philosophy Cafe, koji je razgovorna forma o percepciji pojedinca na određene teme. Na mjesečnoj bazi održava se i program Vrtlarenje koji objedinjuje aktere umjetničke scene, a koji dolaze iz svijeta iz umjetnosti, medija, društveno angažiranih segmenta, gastro scene, pa sve do sporta, a bitno je napomenuti kako je ulaz u Grif Bar uvijek besplatan.

Grif Bar, Savska 160 (Foto: Tomislav Huha)

Dolaze li u njega samci, parovi ili društva, nekako i nije bitno koliko ih s druge strane veže sličan predznak određene kulturne razine i želje za opuštanje i druženje u urbanoj ‘chill out’ zoni s programom i sadržajem koji se tamo provlači nenametljivo baš kao što tom nenametljivošću odiše cijeli ambijent – opravo onaj koji vas neprimjetno osvoji, jer ste načas uspješno skinuli breme stvarnosti,makar i s čašicom kojeg finog pića previše.
Taj bar otvoren 2018. godine postao je tako u kratkom roku svojevsrnom ‘Mekom’ ugode čiji broj gostiju raste iz tjedna u tjedan i privlači nova lica željna udobnog komfora dok ispijaju napitke iz bogate ponude bara.

Radno vrijeme Grifa je od 9 sati ujutro pa do ponoći od ponedjelja do subote. Obzirom da je Grif Bar dnevna varijanta Vintage Industriala koji se nalazi u istom dvorištu tik do njega, ujedno je i prodajno mjesto ulaznica za sve koncerte koji se organiziraju u Savskoj 160.

  • 127
    Shares

Zadnje od Sponzorirani članak

Idi na Vrh
X