Grif Bar – za sve one koji traže ‘downtempo’ velegrada

Postoje ambijenti koji vas osvoje a da to i ne primijetite. Osvoje vas svojom nenametljivošću i ugodom. Kad kročite u njih obuzme vas osjećaj kao da ste došli kod nekog starog prijatelja kojeg niste dugo vidjeli jer vas je prostor privukao svojom decentnošću – prostor u kojem su sačuvane neke stvari koje vam pobude pomisao kako su ljudi i nekad znali ugoditi sebi i pronaći nešto što im je pružalo načina za predah i druženje.

Grif Bar, Savska 160 (Foto: Tomislav Huha)

Grif bar u dvorištu Savske 160 upravo odiše tim impulsom. Prostrane ‘grofovske’ fotelje, stari vojnički kreveti na kojima se možete i ispružiti, ugodne brijačke stolice i dvojsedi koje bi stvatko htio imati u svom dnevnom boravku, samo su neki od tih detalja koji vas pozivaju na ‘bijeg’, na one trenutke kad osjećate da se trebate malo maknuti u stranu od vreve – udahnuti, promisliti, ili se uz ‘čašicu razgovora’ opustiti.

Grif Bar, Savska 160 (Foto: Tomislav Huha)

Sama ideja uređenja prostora bila je napraviti ga ugodnim i da gosti koji dođu mogu disati, bez da su zbijeni stol uz stol, posebice tijekom dana, Grif bar je ugodno mjesto za sjesti i ispijati kavu. Sam prostor za sjedenje je podjeljen je u nekoliko segmenata, a tu također i nezaobilazne ugodne barske stolice oko šanka na centralnoj poziciji. Vizualni detalji, čiji se broj stalno povećava i mijenja jesu u formi dnevnog boravka svjetskog putnika. Od atlasa i globusa, do starinskog telefona i imenika, oklopa viteza te bezbroj zanimljivih retro slika. Te u samom zaleđu prostora nalazi se osvjetljeni Grif herbarij u staklenoj stijeni koja se prema potrebi pretvara u DJ pult.

Grif Bar, Savska 160 (Foto: Tomislav Huha)

Vikendima, petkom i subotom, uvijek se sprema neka tematska glazbena večer kojom se odaje počast velikanima glazbe. Dva ili tri puta mjesečno, ponedjeljom se odvijaju filmski kvizovi pod pokroviteljstvom Discovery Filma. Tu je i Philosophy Cafe, koji je razgovorna forma o percepciji pojedinca na određene teme. Na mjesečnoj bazi održava se i program Vrtlarenje koji objedinjuje aktere umjetničke scene, a koji dolaze iz svijeta iz umjetnosti, medija, društveno angažiranih segmenta, gastro scene, pa sve do sporta, a bitno je napomenuti kako je ulaz u Grif Bar uvijek besplatan.

Grif Bar, Savska 160 (Foto: Tomislav Huha)

Dolaze li u njega samci, parovi ili društva, nekako i nije bitno koliko ih s druge strane veže sličan predznak određene kulturne razine i želje za opuštanje i druženje u urbanoj ‘chill out’ zoni s programom i sadržajem koji se tamo provlači nenametljivo baš kao što tom nenametljivošću odiše cijeli ambijent – opravo onaj koji vas neprimjetno osvoji, jer ste načas uspješno skinuli breme stvarnosti,makar i s čašicom kojeg finog pića previše.
Taj bar otvoren 2018. godine postao je tako u kratkom roku svojevsrnom ‘Mekom’ ugode čiji broj gostiju raste iz tjedna u tjedan i privlači nova lica željna udobnog komfora dok ispijaju napitke iz bogate ponude bara.

Radno vrijeme Grifa je od 9 sati ujutro pa do ponoći od ponedjelja do subote. Obzirom da je Grif Bar dnevna varijanta Vintage Industriala koji se nalazi u istom dvorištu tik do njega, ujedno je i prodajno mjesto ulaznica za sve koncerte koji se organiziraju u Savskoj 160.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Sponzorirani članak

Idi na Vrh
X