Grupa Sunnysiders predstavila singl i spot ‘Ona zbori’

Riječ je o obradi pjesme Daleke obale ‘Ona zbori’. Singl najavljuje album Sunnysidersa ’10 kartolina s daleke obale’, na kojem će se naći 10 blues obrađenih i prearanžiranih pjesama Daleke obale, a koji izlazi tijekom svibnja.

Sunnysiders 'Ona zbori'
Sunnysiders ‘Ona zbori’

Boris Hrepić Hrepa, autor nedavno objavljene knjige o splitskoj sceni 80-ih “Našao sam dobar bend” i jedan od osnivača benda te svestrani glazbenik, o pjesmi kaže: “Kao prvi singl albuma izabrana je iz više razloga upravo ova pjesma. Te razloge će pažljiviji čitatelji mog za sada jedinog literarnog uratka „Našao sam dobar bend“ prepoznati odmah, no zbog poštovanja prema pojedincima koji sada čitaju ove retke, a nisu prije toga savladali navedeno gradivo ja ću, u malo proširenijoj varijanti, ponovo objasniti genezu ove prekrasne pjesme: Dakle, tamo negdje daleke 1984. godine Bana je pohodila čitava ekskurzija raznovrsnih muza, jer je on upravo te godine skladao i napisao većinu pjesama koje će kasnije gotovo sve naći svoje mjesto na albumima Daleke obale. Ova pjesma je jedna od prvih koju sam čuo, a bila je na repertoaru i prethodnika Daleke Obale, benda romantičnog imena Ban i Glomazni otpad, kojeg smo kratko imali Ban i ja. Pjesma je od samog početka bila na set-listama Daleke obale, a imala je nekoliko aranžmana – ovisno koja postava ju je svirala. Za finalni oblik na albumu “Mrlje” zaslužan je producent albuma Neno Belan. Ja sam 1991. preveo pjesmu na engleski i u maniru Tom Waitsa snimio svoju verziju “Don’t You Ever Stop”, koja se svidjela bendu i jedno vrijeme smo je često puštali u kombiju na putu na svirke. Mnoge pjesme imaju neku svoju priču o svom nastanku, ali vjerojatno najkraću ima upravo ova o kojoj sada pričamo. Dakle, da bi Banu pala ova lijepa pjesma na pamet, dovoljno je bilo da na tren izgubi pamet kada je na Peristilu u prolazu ugledao jednu prelijepu djevojku koja je sneno, polulebdeći prošla pored njega te bez zastajkivanja nastavila svojim putem. I to je to.”

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Nhp147P-7F0[/youtube]

Sunnysidersi iza sebe imaju album nominiran za diskografsku nagradu Porin (“Licence to Blues, Spona, 2011.), pobjednici su “2nd Croatian Blues Challengea”, ušli su u polufinale najvećeg svjetskog blues natjecanja “International Blues Challengea” u prijestolnici bluesa, Memphisu, predstavljali su HR blues na “European Blues Challengeu” u Toulouseu, objavili su “pravu pravcatu” čokoladnu ploču, a nastupaju u postavi Boris Hrepić Hrepa (vokal, gitara, ukulele, benđo, usna harmonika, stomp), Antonija Vrgoč – Ro La (vokal, gitara, perkusije, stopm), Goran Gubić – Hans (gitare) i Igor Paradiš – Šparka (cajon, udaraljke).

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X