Virtualna izložba: ‘Drugs’ – autor Bryan Lewis Saunders

Umjetnik se odlučio na neobičan iskorak – portretiranje sebe tijekom uzimanja različitih halucinogena, droga i lijekova.

Bryan Lewis Saunders – Drugs, autoportret

Bryan Lewis Saunders svestrani je američki umjetnik rođen u Washingtonu 1969. godine. Pored slikarskog rada, autor je sedam knjiga, 28 audio djela među kojima je najistaknutiji opus „Stream of Unconscious“, te učesnik je brojnih multimedijalnih performancea od koji je najpoznatiji „Seks, Drugs And Institutions“.

Kako sam navodi, nakon što je doživio drastične promjene okoliša, odlučio se na umjetnički eksperiment kojim je htio promijeniti vlastitu percepciju stvarnosti. Počeo je svaki dan uzimati različite droge, što legalne, što ilegalne i na svakoj od njih radio vlastite autoportrete. U tjednima koji su dolazili postajao je sve više letargičan i pretrpio je blago oštećenje mozga, te u jednom trenutku bio hospitaliziran, no ni tada nije odustajao od projekta. U drugoj fazi eksperimenta nastavio je s radom, ali u većim vremenskim razmacima. Kako navodi, uzimao je samo droge koje su mu drugi davali, dakle nije ulazio u ilegalnu nabavku.

Kontaktirali smo Bryana i predložili mu da njegov opus „Drugs“ stavimo dostupnim i na našem portalu, što se njemu izrazito svidjelo. Stoga s ovim neobičnim i prilično hrabrim umjetničkim potezom ovog osebujnog Amerikanca započinjemo novu sezonu naših „Virtualnih izložbi“ u kojoj ste prošle godine mogli uživati u likovnim djelima akademskog slikara Danijela Drakulića. Prava svih crteža i slika pripadaju Bryanu Lewisu Saundersu koji nam ih je za ovu priliku ustupio, na čemu mu se još jednom zahvaljujemo.

Saznajte više: Virtualna izložba: ‘Idila’ slikara Danijela Drakulića

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Galerija

Idi na Vrh
X