Kakao M tvrdi da je politika Spotifya prisilno uklonila K-pop pjesme sa streaming servisa

Južnokorejska diskografska kuća Kakao M izjasnila se povodom uklanjanja na stotine K-pop pjesama s globalne verzije Spotifya.

Monsta X (Foto: Wikipedia)

Opsežni katalog južnokorejske tvrtke, koji uključuje glazbu popularnih K-pop izvođača poput IU , SISTAR i MONSTA X , uklonjen je sa Spotifya 1. ožujka nakon isteka ugovora sa streaming uservisom. Tada je Spotify rekao da korisnici izvan Južne Koreje neće moći pristupiti katalogu Kakao M-a “zbog isteka licence”. Spotify je lansiran u zemlji istočne Azije tek 1. veljače ove godine i nije sadržavao katalog Kakao M-a.

“Unatoč našim najboljim naporima, postojeći ugovor o licenciranju koji smo imali s Kakao M-om došao je kraju”, naveo je Spotify. „Nadamo se da će ovaj poremećaj biti privremen i da ćemo situaciju uskoro moći riješiti. I dalje smo predani suradnji s lokalnim nositeljima prava, uključujući Kakao M, kako bismo zajedno pomogli rastu korejskog tržišta glazbe i cjelokupnog streaming sustava.”

Međutim, Kakao M tvrdi da je njegov katalog uklonjen zbog politike Spotifyja koja zahtijeva istovremene domaće i globalne glazbene licence sa streaming uslugom. Tvrtka je također rekla da je još uvijek u procesu pregovora sa Spotifyjem.

“Nevezano za domaći ugovor, o kojem još uvijek pregovaramo, odvojeno smo primili obavijest o isteku naše licence 28. veljače i zatražili smo obnavljanje našeg postojećeg globalnog ugovora”, rekao je Kakao M za južnokorejske medije, kako navodi Soompi . “Zbog politike Spotifya da moraju istodobno nastaviti s domaćim i globalnim ugovorima, naš je globalni ugovor trenutno istekao.”

Kako bi se stekla malo šira slika, početkom ovog mjeseca osnivač SM Entertainment Lee Soo-man rekao je da se K-pop mora proširiti na kinesko tržište kako bi nastavio rasti. No utjecaj korejske glazbene industrije u Kini prigušen je posljednjih godina zbog zabrane južnokorejske kulture koja je proizašla iz političkog spora.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X