Kaki King u Rijeci i na Visu

Prva dama na listi najboljih svjetskih gitarista prvi put dolazi u Hrvatsku.

Kaki King (Wikipedia)

U četvrtak, 12. srpnja, te u subotu, 12., srpnja, gitaristička zvijezda svira u riječkom Tunelu i u sklopu Viškog ljeta u Bateriji.

Jedna od najzanimljivijih gitaristica/kompozitorica u zadnjih par dekada – američka glazbenica Kaki King – dolazi iz New Yorka, a istaknula se specifičnim stilom sviranja gitare, energičnim nastupima, unikatnoj upotrebi raznih štimova kako na akustičnoj, tako i na lap-steel gitari te melodijama koje stapaju različite žanrove, od indie pop-rocka, preko jazza i folka, pa sve do klasike.

U veljači 2006, časopis Rolling Stone je objavio listu „Novi gitarski bogovi“ sa Kaki King kao jedinoj ženskoj gitaristici i najmlađoj umjetnici na listi. Uz pet dugosvirajućih studijskih albuma i dva EP-ja, Kaki je skladala i muziku za televiziju, film i razne umjetničke performanse. Uz Eddieja Veddera i Michaela Brooka, radila je na glazbi za hvaljeni film „Into the Wild“ glasovitog glumca i režisera Sean Penna, za koju je bila nominirana i za nagradu Zlatni Globus za najbolju originalnu skladbu. Surađivala je i sa glumcem Robinom Williamsom u filmu „August Rush“ (Grammy nominacija), također skladajući i izvodeći glazbu za taj film.

Godine 2007. na poziv Davea Grohla gostuje na albumu Foo Fightersa te im se pridruzuje na turneji…

Za njezin riječki nastup ulaznice se prodaju po cijeni od 35 kuna, a na Visu ćete morati izdvojiti 50 kuna.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X