Koncertna serija suvremene glazbe u Vinylu – Totalno drukčiji od drugih

Koncertom ansambla ‘Klasici avangarde’ koji je svoj premijerni koncert u nemalo izmijenjenom sastavu kao ‘Preparirani projekt’ održao na izlogu suvremenog zvuka prošle godine nastavljaju se koncertne serije u podrumu novootvorenog kluba Vinyl.

Koncertne serije u podrumu novootvorenog kluba Vinyl
Koncertne serije u podrumu novootvorenog kluba Vinyl

Licima koja poznajemo iz raznih novovalnih epizoda, poput Caprija na prepariranom klaviru, Pavlice na trubi i Svena Buića na kontrabasu, s Francom (tabletop gitara) i Brunom (bubnjevi) iz grupe Peach Pit, uz vibrafon Mire Manojlovića i violinu Tene Novak, pridružio se i najmlađi član gomilice, kontrabasist Roko Crnić, koji svira bas-gitaru u Franz Kafka Ensemble. Tu je i promotor kluba Vedran Peternel u ulozi ton-majstora koji elektroakustičkim šumovima nadograđuje gotovo perfektan klupski zvuk, u kojem se čuje svaki detalj basa, trebblea i visokih tonova.

Sastav osmorice plus jednoga, prošetao se u srijedu u klubu Vinyl elegantno kroz tri seta u trajanju od pola sata, prvi, te oko 50 minuta drugi i treći, s očitom naznakom kolektivne improvizacije s povremenim bljeskovima prije nego li usmjeren istraživanju zvuka. Međuigru totalnog nogometa svakako je nadogradila i brojna, sveudilj žlabrajuća publika, koja je pokazala veliko zanimanje za pozadinsku glazbu svojih lamentacija o svakodnevici.

U skoro četiri sata programa, možemo reći da je alternativni i nepredvidivi Zagreb ipak pokazao interes za ovakav program („totalno drukčiji od drugih“ – op. aut.) u samom centru grada, odolijevajući posvemašnjoj profanizaciji i rutiniranosti ugostiteljske ponude jedne pospane prijestolnice.

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X