Ljubičice su dobitnici Nagrade Milan Mladenović 2023 s pjesmom ‘Dok čekamo pad’

‘Najponosniji smo na ovo što se sad desilo! Hvala vam svima! Ovo je stvarno prelepo!’, uzbuđen je bio Vuk Stevanović, član grupe Ljubičice, nakon proglašenja pobjednika Nagrade Milan Mladenović 2023. koja je ove godine po prvi put održana u Makarskoj.

Vuk Stevanović iz grupe Ljubičice s pobjedničkom statuetom Nagrade Milan Mladenović u prostoru malakološkog muzeja u Makarskoj gdje je po prvi put dodijeljena ova nagrada od njenog osnutka (Foto: Zaklada Milana Mladenovića)

Ljubičice su s pjesmom ,,Dok čekamo pad” postali laureati Nagrade Milan Mladenović 2023 koju dodjeljuje Zaklada tj. Zadužbina Milana Mladenovića za najbolju pjesmu u regiji. Odluku da Ljubičice dobiju ovo priznanje donio je regionalni stručni žiri koji ove godine čine Ana Đurić Konstrakta (Srbija), Branka Glavonjić (Srbija), Boris Leiner (Hrvatska), Zoran Predin (Slovenija) i Marko Šelić Marčelo (Srbija).

Ovo je ujedno prvi put da se Nagrada dodjeljivala izvan Beograda – u Makarskoj, u Hrvatskoj. Osim što je Makarska rodni grad Milanove majke Danice, i što mu je dugo bila ljetnji dom, Milanu Mladenoviću je bila i inspiracija za mnoge pjesme, posebno za ,,Modro i zeleno”, čiji naslov savršeno opisuje ambijent novog dvodnevnog muzičkog festivala koji se održava 21. i 22. rujna, a u okviru kojeg je upriličena i svečanost povodom dodele Nagrade Milan Mladenović 2023. Festival ,,Modro i zeleno” rezultat je saradnje Zadužbine, Grada Makarska, Turističke zajednice Makarska i Malakološkog muzeja.

Nagrada Milan Mladenović ima tendenciju da skreće pažnju na što više talenata, pa je iz godine u godinu dopunjavala nagradni fond. Laureatu Nagrade Milan Mladenović 2023. tj. grupi Ljubičice bit će dodijeljena novčana nagrada u iznosu od 3.000 eura, statueta, kao i nastup na sljedećem Exit Festivalu u Novom Sadu. Zahvaljujući Rock Radiju i Mitros Musicu prvi put je dodijeljena i nagrada za najinspirativniji vokal Leni Stamenković, koja je bila superfinalistkinja s pjesmom ,,Mali milion”.

Sada već tradicionalno Firchie Drums snare bubanj je dodijeljen jednom od finalista Nagrade Milan Mladenović 2023, odnosno bubnjaru koji ima ,,ono nešto” prema sudu Ivana Fecea Firčija, nekadašnjeg bubnjara EKV-a. Ove godine bubanj je u rukama grupe The Splitters, odnosno njihovog bubnjara Antonija Komića.

Nagrada Milan Mladenović, koja je dodijeljena u Makarskoj predstavlja više od pukog priznanja. Ona je simbol inovacije, hrabrosti i umjetničkog izraza. Ona odaje počast onima koji se usude kročiti vlastitim kreativnim putem, odolijevajući pritiscima konformizma. Kroz Nagradu i Milanov duh nastavlja živjeti, inspirirajući nove generacije da budu odvažne, autentične i strastvene u svom umjetničkom izričaju.

Saznajte više:

Ljubičice ‘Dok čekamo pad’ – još jedan biser iz Pančeva

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X