Baba Yaga predstavlja ‘Alergiju’

Baba Yaga novi je projekt na hrvatskoj glazbenoj sceni koji je spojio popularne hrvatske glazbenike, Jadranku Ivaniš Yayu iz grupe Jinx i Sašu Antića iz grupe The Beat Fleet (TBF), a sve pod producentskom palicom Marca Grabbera.

Baba Yaga ‘Alergija’

Nakon prvog zaraznog singla “Baterije”, uzbudljiva Baba Yaga donosi drugi singl “Alergija” pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear. Alergije inače nisu zarazne, no ova specifična “Alergija” ima neopisivo zarazan refren koji garantirano ne izlazi iz glave.

Sezona alergija mnogima kvari zadnje dane ovog sunčanog i ugodnog ljeta, a Baba Yaga inteligentnim i duhovitim stihovima ublažava ovaj mnogima iritantan period s dozom domišljatosti i humora tekstopisca pjesme Saše Antića. Satiričan tekst je igra riječima koja tradicionalne alergije povezuje s ‘alergijama’ koje su nuspojava svijeta i društva u kojemu živimo.

“Pjesma ‘Alergija’ je alegorija o pojedincu u društvu, čovjek osjetljiv i unesrećen je uronjen u invazivno okruženje i urođeni otpor prema svemu povezuje sve nevidljive”, govori nam tekstopisac Saša Antić o novom singlu.Ovaj spoj urbane melodije s elementima tradicionalne glazbe, donosi svježinu idealnu za početak jeseni i kraj ove alergijske groznice.

Osim novim singlom, trojac privlači pozornost i popratnim spotom koji koristi animiranog Sašu Antića te stvarnu Yayu, kombinacija koja stvara jedinstvenu vizualnu priču. Kroz kadrove zelene prirode, prelijevajuće kiše te motive koji podsjećaju na drevne civilizacije, spot doprinosi napetoj i mističnoj atmosferi pjesme.

Melodičnosti singla “Alergija” pridonijeli su glazbenici iz regije: Ivan Arnold, Dado Marinković, Robert Pikl i Irena Giorgi. Glazbu potpisuje Marco Grabber, tekst je napisao Saša Antić, dok su za aranžman zaslužni Saša Antić i Marco Grabber.

Za režiju, montažu i postprodukciju spektakularnog spota zaslužan je Marco Di Pietro (Italija), Alexandre Grégorio (Francuska) potpisuje 3D animacije, dok je Mario Borščak snimatelj spota.

Novitet će se smjestiti na nadolazećem albumu prvijencu “Musaka” kojeg je svestrani trojac pripremao posljednje tri godine na relaciji Split-Zagreb. Album će biti objavljen 15. listopada 2023. te će biti simboličan poklon Saši Antiću koji će na taj dan proslaviti 50. rođendan.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X