Matija Cvek & The Funkensteins zasjeli na vrh Top-liste prodaje

Matija Cvek i The Funkensteins imaju najprodavanije izdanje u Hrvatskoj. Radi se o albumu ‘Vile se ovdje igraju’ (Menart), koji je time postao 14. naslov na broju jedan Top-liste prodaje u 2023. godini.

Matija Cvek & The Funkensteins ‘Vile se ovdje igraju’

S ovotjednim rezultatom, Matija Cvek ponovio je uspjeh iz 2021. godine, kada je u tjednu izlaska na listi ušao izravno na vrh Top-liste prodaje (“Izbirljivo i slučajno”, Menart). Istodobno, album “Vile se ovdje igraju” je četvrti naslov s originalnim pjesmama, s datumom objave ne starijim od 18 mjeseci, na vodećoj poziciji rezultata mjerenja prodaje. Osim što predvodi ovotjednu listu, Matija Cvek je ostvario najviši novi ulaz među najprodavanije.

Prošlotjedni predvodnik, ploča “Džinovski” (Croatia Records) grupe Hladno pivo sada je na drugom mjestu, a na trećoj poziciji ostao je debi album YU Grupe “YU Grupa” (Croatia Records). Kompilacija grupe Novi fosili “25 Greatest Hits” (Croatia Records) boravi na broju četiri, dok krug petero najprodavanijih zaključuje Zadruga s “Live at Boogaloo” (Croatia Records).

U danima kada se obilježavala deseta godišnjica originalnog izlaska, kultno izdanje grupe Arctic Monkeys “AM” (Domino/Dancing Bear) vratilo se na broj jedan strane Top-liste prodaje nakon 25. siječnja ove godine. Sa svojim trećim boravkom na vrhu liste ove godine, album “AM” je postao peta ploča inozemnog izvođača s tri ili više tjedana na vodećoj poziciji.

Pink Floyd zauzima drugo mjesto s pločom “Wish You Were Here” (Pink Floyd Music/Dancing Bear), dok je na trećoj poziciji debitirao novi diskografski naslov Olivije Rodrigo “GUTS” (Geffen/Universal Music Hrvatska). Dosadašnja predvodnica Taylor Swift sada je na broju četiri s izdanjem “Speak Now (Taylor’s Version)”, a Top 5 zaključuje kultni album benda Nirvana “Nevermind” (Geffen/Universal Music Hrvatska).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X