Mile Kekin na Ljetu u MSU – Sretni, kišni, ljudi

Treći koncert ovogodišnjeg Ljeta u Muzeju suvremene umjetnosti održao se u subotu, a Mile Kekin je sa svojim bendom isporučio odličnu, zabavnu i dinamičnu svirku.

Mile Kekin – Ljeto u MSU (Foto: Monika Likarić)

Kišna subotnja večer je pri dolasku postavljala mnoge upitnike o održavanju samoga koncerta, a sve se na kraju odigralo u polu natkrivenom prostoru Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Zbog svih mjera zaštite koncert je bio sjedećeg karaktera. Sve je započelo odmah iza 21 sat, a večer je započeta s „I ovo će proći”, aktualnom Miletovom pjesmom o situaciji kojoj smo svjedoci svakog dana i koju je prije par mjeseci objavio njegov matični bend Hladno pivo uz gostovanje glazbenih prijatelja.

Mile Kekin – Ljeto u MSU (Foto: Monika Likarić)

Slijedile su „Beton” i „Kuća bez krova”. Odličan bend je šetao kroz repertoar aktualnog albuma “Kuća bez Krova”, ali i kroz, sad već, davni album iz 2001. koji je Mile napravio s tada oformljenim Putnicima „U 2 oka”. Publika je odlično reagirala na sve pjesme čime koncert zbog sjedećih mjesta nije imao kazališnu atmosferu.

Mile Kekin i Maja Rivić – Ljeto u MSU (Foto: Monika Likarić)

Zanimljive i duhovite Miletove najave mogli smo čuti gotovo prije svake pjesme. Na najaktualnijoj i najnovijoj stvari „Sretni ljudi” kao gošća se pojavila Maja Rivić koja je vokalno gostovanje i na studijskoj verziji. Osim te pjesme, Maja je s Miletom izvela i stare hitove „Maslina” i „Dolje je bolje”. Kraj regularnog dijela koncerta stigao je s hitom „Reno 4″ dok smo na bisu čuli pomalo nepotrebnu obradu “Pjevajmo do zore” Jure Stublića i za sam kraj još jednom „Sretni ljudi”.

Mile Kekin – Ljeto u MSU (Foto: Monika Likarić)

“Sretni ljudi” su nam nekako na samom kraju dali nadu u bolje i sretnije sutra, otišli smo zadovoljni i sretni s koncerta s nadom da će i ovo proći. Iduće subote, posljednji koncert “Ljeta u MSU”, nadamo se bez kiše, odsvirati će Edo Maajka.

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X