Ministrica kulture RH Andrea Zlatar Violić podnijela ostavku

Ministrica je uputila pismo ostavke Predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću, njegovo prihvatanje ostavke očekuje se već danas.

Andrea Zlatar Violić (Foto: Wikipedia)
Andrea Zlatar Violić (Foto: Wikipedia)

“Kao ministrica prihvaćam odgovornost za nepravilnosti u računovodstvenom poslovanju i ispričavam se zbog nedovoljne kontrole i nepridržavanja propisa u financijskom poslovanju. Iako su sva dugovanja podmirena, smatram da je logična posljedica moje odgovornosti za nepravilnosti u financijskom poslovanju ostavka. Stoga ovime podnosim ostavku na mjesto ministrice kulture u Vladi RH”, napisala je u pismu ostavke na dužnost ministrice kulture Andrea Zlatar Violić.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović primio je danas pismo ostavke Andree Zlatar Violić, te se očekuje da je razriješi dužnosti. Državna revizija je 2013. godine pronašla nepravilnosti u radu, o čemu je svojevremeno prvi pisao portal Teatar.hr, tj. utvrđeno je da su podizana gotovinska sredstva izvan blagajničkog poslovanja čime je došlo do kršenja Odluke u uvjetima korištenja kreditnih kartica Ministarstva. U lipnju 2014. ustanovljeno je da je iznos u cijelosti vraćen jer je, kako je izjavila Zlatar, Ministarstvo kulture ispravilo kršenje Odluke u uvjetima korištenja kreditnih kartica.

Još uvijek nije poznato tko će doći na ministričino mjesto.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X