Morrissey o ‘Simpsonima’: Oni su neoprostivo uvredljivi i rasistički

Nakon što se pjevač pojavio u novoj epizodi.

Morrissey (Foto: Zoran Stajčić)

Epizoda “Simpsona” nazvana “Panic On The Streets of Springfield” emitirana 19. travnja prikazala je Lisu kako upoznaje novog imaginarnog prijatelja – depresivnog britanskog indie pjevača iz 1980ih.

Nekoliko sati nakon emitiranja na svojoj Facebook stranici oglasio se Morrissey.

“Iznenađujuće je kakav je zaokret na gore nastao u scenariju tijekom posljednjih godina za “Simpsone””, započeo je Morrissey svoj post.

U nastavku je napisao: Nažalost, “Simpsoni” su započeli sa stvaranjem sjajnog uvida u suvremeno kulturno okruženje, ali su se od tada promijenili pokušavajući iskoristiti jeftine kontroverze i izlažući ljude opakim glasinama. Zafrkavanje oko predmeta je jedno. Druge emisije poput SNL-a još uvijek sjajno rade u pronalaženju načina za nadahnuće velike satire. Ali kad emisija tako nisko padne da se posluže taktikama mržnje poput prikazivanja lika Morrisseyeva trbuha koji visi iz košulje (nikada ni u jednom trenutku svoje karijere nije tako izgledao) natjerate se da se zapitate tko je prava uvredljiva, rasistička skupina ovdje. Još gore – prozivanje Morrisseyjevog lika da je rasist, bez ukazivanja na bilo kakve posebne slučajeve, ne nudi ništa. Služi samo vrijeđanju umjetnika. Trebali bi se sami pogledati u to ogledalo”.

Podsjećamo da se Morrissey suočio s osudama nakon što je nosio bedž s logotipom krajnje desne antiislamske političke stranke For Britain tijekom nedavnog TV nastupa kod Fallona.

Surprising what a “turn for the worst” the writing for The Simpson’s tv show has taken in recent years.

Sadly, The…

Objavljuje Morrissey OfficialNedjelja, 18. travnja 2021.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X