Morrissey o ‘Simpsonima’: Oni su neoprostivo uvredljivi i rasistički

Nakon što se pjevač pojavio u novoj epizodi.

Morrissey (Foto: Zoran Stajčić)

Epizoda “Simpsona” nazvana “Panic On The Streets of Springfield” emitirana 19. travnja prikazala je Lisu kako upoznaje novog imaginarnog prijatelja – depresivnog britanskog indie pjevača iz 1980ih.

Nekoliko sati nakon emitiranja na svojoj Facebook stranici oglasio se Morrissey.

“Iznenađujuće je kakav je zaokret na gore nastao u scenariju tijekom posljednjih godina za “Simpsone””, započeo je Morrissey svoj post.

U nastavku je napisao: Nažalost, “Simpsoni” su započeli sa stvaranjem sjajnog uvida u suvremeno kulturno okruženje, ali su se od tada promijenili pokušavajući iskoristiti jeftine kontroverze i izlažući ljude opakim glasinama. Zafrkavanje oko predmeta je jedno. Druge emisije poput SNL-a još uvijek sjajno rade u pronalaženju načina za nadahnuće velike satire. Ali kad emisija tako nisko padne da se posluže taktikama mržnje poput prikazivanja lika Morrisseyeva trbuha koji visi iz košulje (nikada ni u jednom trenutku svoje karijere nije tako izgledao) natjerate se da se zapitate tko je prava uvredljiva, rasistička skupina ovdje. Još gore – prozivanje Morrisseyjevog lika da je rasist, bez ukazivanja na bilo kakve posebne slučajeve, ne nudi ništa. Služi samo vrijeđanju umjetnika. Trebali bi se sami pogledati u to ogledalo”.

Podsjećamo da se Morrissey suočio s osudama nakon što je nosio bedž s logotipom krajnje desne antiislamske političke stranke For Britain tijekom nedavnog TV nastupa kod Fallona.

Surprising what a “turn for the worst” the writing for The Simpson’s tv show has taken in recent years.

Sadly, The…

Objavljuje Morrissey OfficialNedjelja, 18. travnja 2021.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X