Nick Cave najavljuje memoare ‘Faith, Hope and Carnage’

U novoj knjizi Cave se prisjeća boli i umjetničkog rada u razdoblju nakon iznenadne smrti svog sina Arthura 2015. godine.

Nick Cave na 13. INmusicu (Foto: Vedran Metelko)

Nick Cave će sljedeće godine objaviti knjigu “Faith, Hope and Carnage” koja će se baviti razdobljem nakon smrti njegovog sina Arthura. Knjiga se temelji na 40 sati razgovora s novinarom i Caveovim dugogodišnjim prijateljem Seanom O’Haganom te donosi detaljan opis kantautorovog “unutarnjeg života u posljednjih šest godina”, a opisuju je kao “meditaciju o temama kao što su vjera, umjetnost, glazba, tuga i druge”.

Cave kaže kako je u pitanju prvi intervju koji je dao posljednjih godina i kako mu je bio neobičan užitak pričati s O’Haganom u ovim nesigurnim vremenima. Od 2018. Cave je o sličnim temama govorio kroz svoj tjedni newsletter The Red Hand Files, ali i na svojim albumima s grupom The Bad Seeds, “Skeleton Tree” i “Ghosteen”.

O’Hagan kaže kako su razgovori bili intimni i često iznenađujući, a Cave u njima iskreno govori o svom životu i glazbi te “dramatičnoj transformaciji jednog i drugog koju je prouzročila osobna tragedija”. Raspoređeni oko niza tema kao što su pisanje pjesama, tuga, kreativnost, suradnje, katastrofa, prkos i smrtnost, “razgovori pružaju duboki uvid u jedinstveni um jednog od najoriginalnijih i najizazovnijih umjetnika našeg doba, kao i istraživanje složene dinamike između vjere i sumnje kao temelja njegovog umjetničkog rada”, stoji u službenoj najavi knjige.

Osim knjige, od Cavea uskoro iščekujemo i kompilacijski album “B-Sides & Rarities Part II” s kojeg je objavio i drugi najavni singl, pjesmu “Earthlings” koja je izvadak s njegovog hvaljenog albuma “Ghosteen” iz 2019. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X