Referendumska Eurovizija

Da smo kampanjska nacija, to nije nikakva novost, a bogme ni tajna. Teme od prvorazrednog značaja uvijek ostavljamo za neka bolja vremena, a vrijeme naveliko trošimo na trivijalnosti koje su nam servirane, e upravo da se ne bismo bavili onim bitnim. Kao što se psu baca štap da mu se odvuče pažnja sa strvine ili nečeg drugog ‘miomirisnog’.

Zastava Europske Unije

Iako bi se, prema postotku izlaska građana na referendum, generalno moglo ustvrditi da je podbacivši u informiranju javni servis doprinio svojevrsnom kaosu u glavama svojih gledatelja, ili barem onom neodlučnom dijelu njih, onaj dio gledatelja koji nije orijentiran na isključivo televizijsko informiranje, već za informacijama poseže na internetu, mogao je pratiti seriju puno suvislijih panel diskusija od onih na HTV-u, u live streamingu u organizaciji Indexa i T-portala, moderirane od iskusne Mirjane Rakić i Tomislava Klauškog. I opet je internet pokazao da je konstruktivniji medij od televizijskog mastodonta i da budućnost brzog i kvalitetnog informiranja, onoga što je Štulić nazvao prokletom mogućnošću izbora, leži upravo u njemu.

Oni pak manje zahtjevni gledatelji zadovoljili su se RTL-ovim izdanjem Studija 45 u kojemu  su uz mišljenje pomoćnika ministrice vanjskih i europskih poslova, mogli čuti i poslovično nadrkanu Vedranu Rudan i ljubopitljivog Žaka, koji se od početka emisije rastakao u neodlučnosti, da bi se na kraju pred svekolikim gledateljstvom odlučio za “DA”, čak i pod cijenu novog stezanja remena. Tko kaže da se ne smije šaliti s velikim temama?

Možda nije baš profesionalno priznati, ali nisam obratila pažnju na to kako je kampanju za referendum provela Nova TV. Možda zato što sam pročitala tekst Zrinke Pavlić o tome kako su pola Provjerenog umjesto referendumu posvetili bakterijama u kozmetici. A možda naprosto zato što već neko vrijeme imam smetnje na tom programu.

Prijašnje Peglanje ekrana: Kome je pukla ‘Žica’?

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Koluma - Peglanje ekrana

Apeli, apeli…

Danas je, pak, na internetu izašao i trominutni video-apel u kojemu 57
Idi na Vrh
X