Što su ‘bjelačke duhovne pjesme’? Marko Brecelj, via Ravno do dna, darivao DVD ‘Samospevi’

Marko Brecelj uoči dva nastupa u zagrebačkom MM-centru, SC, 5. ožujka – u 18 h za publiku budućnosti, u 21 h za publiku prošlosti i sadašnjosti – darivao je primjerak svog posljednjeg nosača zvuka i slike, DVD ‘Samospevi’ (2015) ispunjen njegovim ‘bjelačkim duhovnim pjesmama’.

Marko Brecelj - Samospevi
Marko Brecelj – Samospevi

Pitali smo ga prigodice što su “bjelačke duhovne pjesme”?

Marko Brecelj: Dok su crnci robovali bijelcima olakšali su si život pjevajuči crnačke duhovne pjesme. To je uopšte poznata činjenica. Ja, koji sam u mladosti pjevao crnačke pjesme, osjećam sadašnjost kao razvijeni stepen robovlasništva za bijelce i za obojene pa si olakšavam život pjevušenjem ovih pjesama uz obavljanje svojih dnevno noćnih nezaobilaznih djelatnosti kao što su: pješačenje, pranje suđa, cjepanje drva, čekanje na red itd.

Brecelj je, via Ravno do dna, darivao jednim primjerkom „Samospeva“. Točan navod barem jedne dnevno-noćnu Breceljeve djelatnost uz koju pjevuši bjelačke duhovne pjesme moglo se izabrati između: pješačenje, pranje suđa, cjepanje drva, čekanje na red itd. DVD „Samospeva“ dobila je Lucija Antunović i ona može svoj primjerak preuzeti u MM-u – tj. nakon nastupa javiti se Marku Brecelju.

P. S.: Zainteresirane žicere upozoravamo da je autor u popratnom tekstu na ovitku DVD-a zapisao da će „Samospeve“ „svaka prisebna osoba prepoznati kao dno dna“ te da će izvođač „izvedbe nadomjestiti boljima“.

„Bio si“

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Keirtl-W2TA[/youtube]

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X