Što su ‘bjelačke duhovne pjesme’? Marko Brecelj, via Ravno do dna, darivao DVD ‘Samospevi’

Marko Brecelj uoči dva nastupa u zagrebačkom MM-centru, SC, 5. ožujka – u 18 h za publiku budućnosti, u 21 h za publiku prošlosti i sadašnjosti – darivao je primjerak svog posljednjeg nosača zvuka i slike, DVD ‘Samospevi’ (2015) ispunjen njegovim ‘bjelačkim duhovnim pjesmama’.

Marko Brecelj – Samospevi

Pitali smo ga prigodice što su “bjelačke duhovne pjesme”?

Marko Brecelj: Dok su crnci robovali bijelcima olakšali su si život pjevajuči crnačke duhovne pjesme. To je uopšte poznata činjenica. Ja, koji sam u mladosti pjevao crnačke pjesme, osjećam sadašnjost kao razvijeni stepen robovlasništva za bijelce i za obojene pa si olakšavam život pjevušenjem ovih pjesama uz obavljanje svojih dnevno noćnih nezaobilaznih djelatnosti kao što su: pješačenje, pranje suđa, cjepanje drva, čekanje na red itd.

Brecelj je, via Ravno do dna, darivao jednim primjerkom „Samospeva“. Točan navod barem jedne dnevno-noćnu Breceljeve djelatnost uz koju pjevuši bjelačke duhovne pjesme moglo se izabrati između: pješačenje, pranje suđa, cjepanje drva, čekanje na red itd. DVD „Samospeva“ dobila je Lucija Antunović i ona može svoj primjerak preuzeti u MM-u – tj. nakon nastupa javiti se Marku Brecelju.

P. S.: Zainteresirane žicere upozoravamo da je autor u popratnom tekstu na ovitku DVD-a zapisao da će „Samospeve“ „svaka prisebna osoba prepoznati kao dno dna“ te da će izvođač „izvedbe nadomjestiti boljima“.

„Bio si“

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X