‘Stvari se nisu samo dogodile, iza njih su kilometri ceste, klubova, gradova…’

The Bambi Molesters bio je i ostao jedan je od onih domaćih bendova koji se skoro pa isključivo spominje jedino u kontekstu glazbe,što svakako treba promatrati kao vrlinu. Ovog puta glazba je opet razlog zašto smo intervjuirali basisticu Ladu Furlan Zaborac, naime grupa je nakon dugogodišnje karijere snimila koncertni album i prateći DVD.

The Bambi Molesters (RDD)

The Bambi Molesters,  nakon 8 studijskih albuma, melodične šetnje po punim klubovima i 17 godina surfanja pod rockabilly vjetrom, objavljuje i svoj prvi koncertni film,  “A Night In Zagreb” koji će se 19. prosinca odvrtiti na filmskoj traci Movieplexa i Cineplexxa. Čitav folklor emitiranja jednog koncertnog DVD-a u kinima presedan je na hrvatskoj glazbenoj lenti vremena stoga nam nije preostalo  ništa drugo doli udovoljiti grču znatiželje i porazgovarati s Ladom Furlan Zaborac, basisticom i nježnijom četvrtinom benda.

U okvirima turneje po Sloveniji i Hrvatskoj u  Teatru &TD oblikovan je prvi koncertni DVD  Bambi Molestersa u režiji Marca Littlera s kojim ste surađivali i na vašem zadnjem spotu. Svjetlo dana ugledat će upravo ovih dana, 19. prosinca. Zašto baš danas nakon 17 godina koncertni DVD, svidjelo vam se što radi Marc Littler?

Lada Furlan Zaborac: Koncertni film “A Night in Zagreb zapravo je takozvani bonus dvostrukom live albumu istog naslova. Ključna stvar zbog koje smo odlučili u ovom trenutku snimiti live album, a uz njega i koncertni film, činjenica je da, svirajući u posljednje dvije godine u proširenoj postavi s klavijaturama (Luka Benčić) i brass sekcijom (Andrej Jakuš i Ozren Žnidarić), željeli smo zabilježiti kako bend u ovom trenu zvuči. Live album je nešto što do sad nismo imali u našoj diskografiji, i mislim da u procjeni trenutka nismo pogriješili. Ovaj dvostruki album funkcionira i kao svojevrstan presjek karijere, budući da se tu nalaze koncertne verzije pjesama sa svih dosadašnjih albuma, uključujući s “Nights of Forgotten Films, projekta s Chrisom Eckmanom.  Što se tiče samog koncertnog filma, on je u potpunosti Marcovo autorsko djelo. Idejno, estetski i stilski sve smo mu prepustili, i on se odlučio za svojevrstan realistično-poetski pristup, koji jako naglašava autentičnost samog koncerta. Za suradnju s Markom odlučili smo se na temelju stvari koje je do tad radio, a samo poznanstvo s njim dugo je već nekoliko godina. Naime, upoznali smo se na jednom od naših koncerata u Njemačkoj, na koje je on, kao fan benda dolazio.

The Bambi Molesters - A Night In Zagreb

Zašto ste se odlučili konkretno za intimnu atmosferu &TD-a? Ne mislite da bi neka veća dvorana dala agresivniji, masivniji ambijent?

Lada Furlan Zaborac: “Agresivniji i masivniji ambijent”  nije naš stil i nije nešto čemu težimo. The Bambi Molesters su odličan klupski live bend kojem savršeno odgovara intimna atmosfera kluba. Nadam se da to i ovo izdanje potvrđuje. Kao što sam već i spomenula, željeli smo dobar live album i zato smo za njegovo snimanje odabrali prostor u kojem se osjećamo ugodno.

Kakva su očekivanja od filma, mislite li da je danas u rodnoj nam domaji teško promovirati nešto kao koncertni film?

Lada Furlan Zaborac: Za nas je posao oko filma završen, sve ostalo je stvar odabranog načina promocije za koju se brine izdavačka kuća. Nadam se da će, u sklopu čitavog izdanja, razveseliti fanove koji kupe ovaj box set. Pogotovo one koji nas još nisu imali priliku čuti i vidjeti uživo, kao što su recimo fanovi iz Australije,  Meksika, ili Južne Amerike, a često nam se javljaju s molbama za neku moguću buduću turneju… Dalje>>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X