‘Stvari se nisu samo dogodile, iza njih su kilometri ceste, klubova, gradova…’

The Bambi Molesters bio je i ostao jedan je od onih domaćih bendova koji se skoro pa isključivo spominje jedino u kontekstu glazbe,što svakako treba promatrati kao vrlinu. Ovog puta glazba je opet razlog zašto smo intervjuirali basisticu Ladu Furlan Zaborac, naime grupa je nakon dugogodišnje karijere snimila koncertni album i prateći DVD.

The Bambi Molesters (RDD)

The Bambi Molesters,  nakon 8 studijskih albuma, melodične šetnje po punim klubovima i 17 godina surfanja pod rockabilly vjetrom, objavljuje i svoj prvi koncertni film,  “A Night In Zagreb” koji će se 19. prosinca odvrtiti na filmskoj traci Movieplexa i Cineplexxa. Čitav folklor emitiranja jednog koncertnog DVD-a u kinima presedan je na hrvatskoj glazbenoj lenti vremena stoga nam nije preostalo  ništa drugo doli udovoljiti grču znatiželje i porazgovarati s Ladom Furlan Zaborac, basisticom i nježnijom četvrtinom benda.

U okvirima turneje po Sloveniji i Hrvatskoj u  Teatru &TD oblikovan je prvi koncertni DVD  Bambi Molestersa u režiji Marca Littlera s kojim ste surađivali i na vašem zadnjem spotu. Svjetlo dana ugledat će upravo ovih dana, 19. prosinca. Zašto baš danas nakon 17 godina koncertni DVD, svidjelo vam se što radi Marc Littler?

Lada Furlan Zaborac: Koncertni film “A Night in Zagreb zapravo je takozvani bonus dvostrukom live albumu istog naslova. Ključna stvar zbog koje smo odlučili u ovom trenutku snimiti live album, a uz njega i koncertni film, činjenica je da, svirajući u posljednje dvije godine u proširenoj postavi s klavijaturama (Luka Benčić) i brass sekcijom (Andrej Jakuš i Ozren Žnidarić), željeli smo zabilježiti kako bend u ovom trenu zvuči. Live album je nešto što do sad nismo imali u našoj diskografiji, i mislim da u procjeni trenutka nismo pogriješili. Ovaj dvostruki album funkcionira i kao svojevrstan presjek karijere, budući da se tu nalaze koncertne verzije pjesama sa svih dosadašnjih albuma, uključujući s “Nights of Forgotten Films, projekta s Chrisom Eckmanom.  Što se tiče samog koncertnog filma, on je u potpunosti Marcovo autorsko djelo. Idejno, estetski i stilski sve smo mu prepustili, i on se odlučio za svojevrstan realistično-poetski pristup, koji jako naglašava autentičnost samog koncerta. Za suradnju s Markom odlučili smo se na temelju stvari koje je do tad radio, a samo poznanstvo s njim dugo je već nekoliko godina. Naime, upoznali smo se na jednom od naših koncerata u Njemačkoj, na koje je on, kao fan benda dolazio.

The Bambi Molesters - A Night In Zagreb

Zašto ste se odlučili konkretno za intimnu atmosferu &TD-a? Ne mislite da bi neka veća dvorana dala agresivniji, masivniji ambijent?

Lada Furlan Zaborac: “Agresivniji i masivniji ambijent”  nije naš stil i nije nešto čemu težimo. The Bambi Molesters su odličan klupski live bend kojem savršeno odgovara intimna atmosfera kluba. Nadam se da to i ovo izdanje potvrđuje. Kao što sam već i spomenula, željeli smo dobar live album i zato smo za njegovo snimanje odabrali prostor u kojem se osjećamo ugodno.

Kakva su očekivanja od filma, mislite li da je danas u rodnoj nam domaji teško promovirati nešto kao koncertni film?

Lada Furlan Zaborac: Za nas je posao oko filma završen, sve ostalo je stvar odabranog načina promocije za koju se brine izdavačka kuća. Nadam se da će, u sklopu čitavog izdanja, razveseliti fanove koji kupe ovaj box set. Pogotovo one koji nas još nisu imali priliku čuti i vidjeti uživo, kao što su recimo fanovi iz Australije,  Meksika, ili Južne Amerike, a često nam se javljaju s molbama za neku moguću buduću turneju… Dalje>>

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X