Teatar &TD sezonu privodi kraju otvaranjem Ljetne pozornice i s tri pretpremijere

‘Hamlet za svakoga’, ‘Važnije polovice’ i ‘Katalonac’ tri su reprizne predstave koje će publika moći pogledati nakon gotovo dva i pol mjeseca pauze, kao i tri pretpremijerna naslova: Branko Ružić: ‘Donor’, Olja Lozica: ‘Dobro je ništa’ i Tom Stoppard: ‘Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi’. S izvedbama se kreće 27. svibnja, a raspored provjerite na službenim stranicama &TD-a.

‘Dobro je ništa’ (foto: Petra Sporčić)

Obzirom na trenutnu situaciju i propisane mjere, Atrij Teatra &TD nametnuo se kao jedan od vanjskih izvedbenih prostora u kojem će publika moći pratiti dvije novije predstave s repertoara, “Hamlet za svakoga” Sebastina Seidela te “Važnije polovice” autorica Beatrice Kurbel i Mirne Rustemović u koprodukciji s Teatrom Mašina igre.

“Katalonac”, predstava redatelja Ivana Penovića, koja posljednje dvije godine svakom izvedbom postavlja nove kazališne standarde, ostaje u svome originalnom prostoru, Velikoj dvorani &TD-a, ali naravno sa smanjenim kapacitetom, kao i prva dva navedena reprizna naslova.

“Postojeći izvedbeni uvjeti ne zadovoljavaju potrebne kriterije za izlazak planiranih premijera u smislu punog kapaciteta gledališta, nužnog za prvo javno izvođenje. Unatoč tim preprekama, izlazimo s tri pretpremijere do kraja sezone, a premijerno, u punom sjaju, najesen”, pojasnio je voditelj &TD-a, Vedran Hleb.

Prva pretpremijera 16. lipnja, potresna je dijaloška drama “Donor” splitskog autora Branka Ružića, u režiji nagrađivane redateljice Nine Kleflin. U predstavi glume Dijana Vidušin i Saša Anočić kojemu je ovo, kao i redateljici Kleflin, prva suradnja s &TD-om. Redateljica postavlja intimnu dramu o ljudima koji su prošli ratna stradanja, o onima koje je rat obilježio i promijenio.

Također nagrađivana autorica i redateljica Olja Lozica vraća se u Teatar &TD nakon pet godina s predstavom “Dobro je ništa” u kojoj se bavi temom depresije u suvremenom društvu. Predstavu nosi četvero mladih glumaca: Deni Sanković, Romano Nikolić, Andrea Špindel i Aron Aleksej Ljevaković. Pretpremijera će se održati 29. lipnja.

Redatelj Marko Juraga, nakon gotovo 50 godina, na kazališne daske Velike dvorane &TD-a, postavlja kultnu dramu “Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi” autora Toma Stopparda, u kojoj su na tim istim daskama 1971. briljirali Ivica Vidović i Rade Šerbedžija. Dvojicu glavnih protagonista utjelovit će glumci Domagoj Janković i Pavle Vrkljan uz igru Borka Perića, Dominika Čička, Ivana Pašalića te Bernarda Tomića. Riječ je o koprodukciji &TD-a s Aplauz Teatrom s kojom i završava sezonu u srpnju.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna (25 kuna za umirovljenike) dostupne su na blagajni &TD-a te na platformi ulaznice.hr i njihovim prodajnim mjestima, a besplatne ulaznice za studente (uz predočenje studentske iskaznice) bit će dostupne na blagajni kazališta od 25. svibnja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X