The Striggles U Rhizu – Austrijski gitarijatori u stilskom kolutu natrag

Bend The Striggles iz Graza održao je promotivni koncert u Beču povodom promocije petog albuma ‘Bilb’ kojeg će kroz ovu jesen promovirati po Austriji.

The Striggles U Rhizu

Tavoreći u ghettu austrijskog njemačkog, The Striggles se bore osloboditi svoje instrumente, kao nekakvi ‘gitarijatori’. Iako, u tome im odmaže njihov obješenjački smisao za humor. A fanovi ih vole jer su, jednostavno, ‘loši, ali na dobar način’.

Zvukom, The Striggles su dotakli rane osamdesete – žanrovski, to je heavy-art-rock, stilski kolut natrag – iako djeluju od 2007. godine kad su objavili demo.

Četvorka su: Plass na basu i saksofonu frontmen je koji osvaja šarmom koji su kod nas scenski utjelovili Mario Barišin (ex Trobecove krušne peći) i Zlatko Burić-Kićo, ali s frizurom kao njemački pjevač Limahl. Bubnjevi iz Kajkutove ruke, masivni su i opori poput viceva kamiondžije. Robert (ex Fetish 69) i Krienzer sviraju ječeće gitare nabrijane u donjem registru, olfo preko volje.

Ima tu ponešto od art-punka engleskih Blurt, nešto od The Stranglers, a njihova panreferencijalnost asocira na slijepu ulicu u kojoj je alternativna scena; spoznaja spram koje imaju samo salve smijeha. Ima tu podosta sličnosti s domaćom scenom, a primijetiti ćemo da su Brujači, koji su i vibracijski i generacijski i stilski vrlo bliski bendu održali koncert u Vinylu čak na isti dan.

Koncert od svojih sat vremena s dodatkom jednog malog velikog benda prošao je pod paskom i pljeskom: ‘rodbine i prijatelja’, da posudimo sintagmu od slavne poljske pjesnikinje, iako se u klub nismo sklonili isključivo zbog kiše. Bizarno i sarkastično iskustvo, čak i za nevježe u njemačkom svakako je osvježilo vizuru velegrada razbacanog u svojoj neodlučnosti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X