‘Thriller’ Michaela Jacksona, u SAD-u, više nije najprodavaniji album svih vremena

Neočekivani ‘Greatest Hits’ album neočekivanog izvođača zasjeo na broju jedan.

Michael Jackson (izvor: Wikipedia)

Novi podaci pokazuju da ‘Thriller’ Michaela Jacksona više ne sjedi na pozlaćenom tronu najprodavanijeg albuma svih vremena u SAD-u. Diljem svijeta ovaj je album, s 47 milijuna prodanih kopija, i dalje manje -više nedodirljiv, no u SAD-u su ga, s pločom najvećih hitova, i to u četverogodišnjem periodu od 1971. do 1975., skinuli ni manje ni više nego Eaglesi.

Prema podacima Recording Industry Association Of America (RIAA) Ploča Eaglesa “Their Greatest Hits (1971 – 1975)”, originalno publicirana 1976. godine, najuspješnije je neko glazbeno izdanje u SAD-u sa ukupno prodanih 38 milijuna kopija. “Thriller” Michaela Jacksona je na 33 milijuna prodanih primjeraka.

Ove brojke uključuju i statistike sa streaming platformi. Prema pravilima RIAA, 1,500 streamanja jedne ploče jednako je njenoj prodaji.

Nakon objavljenih novih statistika Eaglesov Don Henley poručio je u priopćenju: “Zahvalni smo našim obiteljima, našem menadžmentu, našoj ekipi, ljudima koji rade na radijskim postajama i najvažnije – našim fanovima, koji su s nama prošli i uspone i padove posljednjih 46 godina. Bila je ovo nevjerojatna vožnja.”

RIAA je, također, potvrdila i da je Eaglesova ploča “Hotel California” sveukupno printana u 26 platinastih izdanja što ju, nakon Jacksonovog “Thrillera” čini trećim najuspješnijim glazbenim izdanjem u SAD-u svih vremena. Vodeći se prodanim primjercima, a s obzirom da, dakle, zauzimaju prvo i treće mjesto u poretku najprodavanijih ploča, o Eaglesima se komotno može diskutirati kao o najznačajnijem bendu na američkom tlu.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X