‘Thriller’ Michaela Jacksona, u SAD-u, više nije najprodavaniji album svih vremena

Neočekivani ‘Greatest Hits’ album neočekivanog izvođača zasjeo na broju jedan.

  • 10
    Shares
Michael Jackson (izvor: Wikipedia)

Novi podaci pokazuju da ‘Thriller’ Michaela Jacksona više ne sjedi na pozlaćenom tronu najprodavanijeg albuma svih vremena u SAD-u. Diljem svijeta ovaj je album, s 47 milijuna prodanih kopija, i dalje manje -više nedodirljiv, no u SAD-u su ga, s pločom najvećih hitova, i to u četverogodišnjem periodu od 1971. do 1975., skinuli ni manje ni više nego Eaglesi.

Prema podacima Recording Industry Association Of America (RIAA) Ploča Eaglesa “Their Greatest Hits (1971 – 1975)”, originalno publicirana 1976. godine, najuspješnije je neko glazbeno izdanje u SAD-u sa ukupno prodanih 38 milijuna kopija. “Thriller” Michaela Jacksona je na 33 milijuna prodanih primjeraka.

Ove brojke uključuju i statistike sa streaming platformi. Prema pravilima RIAA, 1,500 streamanja jedne ploče jednako je njenoj prodaji.

Nakon objavljenih novih statistika Eaglesov Don Henley poručio je u priopćenju: “Zahvalni smo našim obiteljima, našem menadžmentu, našoj ekipi, ljudima koji rade na radijskim postajama i najvažnije – našim fanovima, koji su s nama prošli i uspone i padove posljednjih 46 godina. Bila je ovo nevjerojatna vožnja.”

RIAA je, također, potvrdila i da je Eaglesova ploča “Hotel California” sveukupno printana u 26 platinastih izdanja što ju, nakon Jacksonovog “Thrillera” čini trećim najuspješnijim glazbenim izdanjem u SAD-u svih vremena. Vodeći se prodanim primjercima, a s obzirom da, dakle, zauzimaju prvo i treće mjesto u poretku najprodavanijih ploča, o Eaglesima se komotno može diskutirati kao o najznačajnijem bendu na američkom tlu.

 

  • 10
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X