‘Tišu’ – Let 3 s mariachi bendom obradio Nove fosile pred AntiValentinovo

Let 3 je na prošlogodišnjem AntiValentinovu premijerno izveo zanimljivo glazbeno ostvarenje, pjesmu ‘Tišu’, obradu velikog hita Novih Fosila ‘Šuti moj dječače plavi’, a sada je ta pjesma objavljena kao službeni singl uoči novog AnitValelentinova.

  • 22
    Shares
Let 3 i El Combo (Foto: Goran Berović)

“Tišu” je stvoren u suradnji s hrvatskim mariachi bandom El Combo, a sada ima i službeni spot koji donosi atmosferu sa spomenute rock fešte u Zagrebu, koja se ove godine održava u Boćarskom domu dva dana za redom, u petak i subotu 8. i 9. veljače.

Šatrovački govor je poligon za slobodno kreiranje, kako je Mrle jednom izjavio, zabavno zvuči i stilski je slobodan, a o ovoj je glazbenoj kreaciji Mrle rekao: „Jednom sam davno bio u zoološkom vrtu u odjelu za egzotične ptice; čuo sam tada od crvenrepke, crvenorepog kanarinca ili crvenooke palamide, kako pjeva nešto jako slično riječi TIŠU. Ušlo mi je to u uho i povezalo me to na jedan neobičan način s pjesmom ‘Šuti moj dječače plavi’. Moram što prije otići u ZOO, ustanoviti o kojoj se ptici radi.“

El Combo i Let 3 komuniciraju na svim nivoima pa su tako vrsni mariachi bez greške realizirali sve Mrletove ideje i svojim instrumentima prenijeli veselu energiju meksičke glazbe koja je tako utkana i u rad jednog od naših najuspješnijih rock bendova.

Autor glazbe legendarni je Rajko Dujmić, tekst potpisuje Dea Volarić, a aranžman ekipa Leta 3.

Snimku potpisuju Marko Dimić i Slavica Parlov Horvat, a za montažu je odgovoran Dalibor Pokec.

  • 22
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X