‘Tišu’ – Let 3 s mariachi bendom obradio Nove fosile pred AntiValentinovo

Let 3 je na prošlogodišnjem AntiValentinovu premijerno izveo zanimljivo glazbeno ostvarenje, pjesmu ‘Tišu’, obradu velikog hita Novih Fosila ‘Šuti moj dječače plavi’, a sada je ta pjesma objavljena kao službeni singl uoči novog AnitValelentinova.

Let 3 i El Combo (Foto: Goran Berović)

“Tišu” je stvoren u suradnji s hrvatskim mariachi bandom El Combo, a sada ima i službeni spot koji donosi atmosferu sa spomenute rock fešte u Zagrebu, koja se ove godine održava u Boćarskom domu dva dana za redom, u petak i subotu 8. i 9. veljače.

Šatrovački govor je poligon za slobodno kreiranje, kako je Mrle jednom izjavio, zabavno zvuči i stilski je slobodan, a o ovoj je glazbenoj kreaciji Mrle rekao: „Jednom sam davno bio u zoološkom vrtu u odjelu za egzotične ptice; čuo sam tada od crvenrepke, crvenorepog kanarinca ili crvenooke palamide, kako pjeva nešto jako slično riječi TIŠU. Ušlo mi je to u uho i povezalo me to na jedan neobičan način s pjesmom ‘Šuti moj dječače plavi’. Moram što prije otići u ZOO, ustanoviti o kojoj se ptici radi.“

El Combo i Let 3 komuniciraju na svim nivoima pa su tako vrsni mariachi bez greške realizirali sve Mrletove ideje i svojim instrumentima prenijeli veselu energiju meksičke glazbe koja je tako utkana i u rad jednog od naših najuspješnijih rock bendova.

Autor glazbe legendarni je Rajko Dujmić, tekst potpisuje Dea Volarić, a aranžman ekipa Leta 3.

Snimku potpisuju Marko Dimić i Slavica Parlov Horvat, a za montažu je odgovoran Dalibor Pokec.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X