TRUS!: Još uvijek scenom haraju bendovi od prije 20-30 godina

Bend Trus! novo je otkriće na slovenske glazbene scene, koji 2013. godine izdaje debut album “First Step” i “Banana Split” split album, oba izdana na sada već dobro poznatoj i vjerojatno najagilnijoj regionalnoj etiketi Moonlee Records. Upravo je debut “First Step” proglašen najboljim prošlogodišnjiom slovenskim albumom od strane utjecajnog ljubljanskog Radio Študent 89,3 MHz te ostalih relevantnih slovenskih medija.

  •  
  •  
Trus! na festivalu TRESK#5 (Foto: Blaž Tišler)

Obzirom na engleski jezik, imate li ikakvih kontakata s inozemstvom i planova oko izlaska na Zapad?

Boštjan Simon: Prošle godine smo sa grupom Candelilla iz Munchena organizovali zajedničku mini turneju. Ove godine smo sa Kleemarom krenuli na našu prvu Balkansku turneju koju smo na žalost, poslije svirke u Močvari, morali prekinuti zbor izvanredne situacije u Hrvatskoj, Bosni i Srbiji.

Jelena Rusjan: Ove godine u listopadu, zajedno sa Beogradskim duom TI i Makedonskim bendom The John idemo na turneju “Od Vardara do Triglava”, što znači da ćemo odsvirati koncerte u Ljubljani, Beogradu i Skoplju a dužu turneju po Europi planiramo za sljedeću godinu.

Boštjan Simon: Engleski jezik je zaista daleko od naših korijena, ali tekstove ne uzimamo smrtno ozbiljno. Naši tekstovi su kratke pričice i minijaturne ispovjedi.

Video spotovi? Postoji li to u svijetu TRUS!-a?

Jelena Rusjan: Da, imamo par spotova. Prvi smo dobili uz demo snimak za pjesmu “Whale Song”, u organizaciji Klubskog Maratona 2012. Kad smo izdali “Banana Split”, režiser Pepi Sekulić napravio nam je spot za pesmu “Seven Words” i poslije toga smo dobili još jedan spot, bukvalno na poklon, koji je napravila mlada studentica animacije Katja Peterlin za pesmu “What do you do”.

Spremate li novih autorskih studio materijala? Koji su planovi za neki dogledni budući rad?

Jelena Rusjan: Da, već naveliko. Radimo nove pjesme punom parom. Napravili smo i par novih pjesama s Kleemarom koje planiramo snimiti da na neki način zaokružimo naš zajednički “Banana Split” album. Želimo ići na Evropsku turneju i nadamo se da ćemo to uspjeti sljedeće godine. Ove godine smo imali peh sa Balkanskom turnejom, zbog katastrofe koja je zadesila Bosnu, Hrvatsku i Srbiju zbog poplava, ali iskreno se nadam ćemo uskoro uspjeti, ako treba i doplivati do Beograda, Novog Sada, Sarajeva…

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X