Umro prog-rock basist Greg Lake

Basist King Crimsona i supergrupe Emerson, Lake & Palmer preminuo je u 69. godini. Britanski glazbenik, jedan od idejnih začetnika progresivnog rocka sedamdesetih, dugo se godina borio protiv zloćudne bolesti.

Greg Lake snimljen 2005. (Foto: Wikipedia)
Greg Lake snimljen 2005. (Foto: Wikipedia)

Greg Lake je 1968. postao basist i pjevač legendarne prog-rock skupine King Crimson, zamijenivši Petera Gilesa. Dvije godine kasnije, odlazi iz grupe kako bi se udružio s klavijaturistom Keithom Emersonom i bubnjarem Carlom Palmerom.

Prog-rock supergrupa Emerson, Lake & Palmer najkreativnije razdoblje i najveće uspjehe imala je u sedamdesetima. Snimili su značajne albume progresivnog rocka; “Emerson, Lake & Palmer”, “Tarkus”, “Trilogy”, “Brain Salad Surgery”, “Works” 1 i 2, te “Love Beach” do 1978., uključujući live album “Pictures At An Exhibition”. Razišli su se 1979. godine da bi nakon reuniona 1991. objavili “Black Moon” (1992.) i “In The Hot Seat” 1994. godine.

Keith Emerson ubio se početkom ove godine, Greg Lake preminuo je jučer, a Carl Palmer nedavno je završio američku turneju na kojoj je odavao počast ostavštini grupe Emerson, Lake & Palmer.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X