‘Veliki albumi’ – novi serijal HDS ZAMP-a i CMC televizije

Nakon niza serijala u kojima su predstavljene velike pjesme i autori, novi ciklus posvećen je značajnim albumima koji su obilježili proteklih sedam desetljeća domaće diskografije.

Veliki albumi

Hrvatsko društvo skladatelja sa svojom službom ZAMP, u suradnji sa CMC televizijom, predstavlja novi tjedni serijal pod nazivom “Veliki albumi”.

Nakon niza serijala u kojima su predstavljene velike pjesme i autori, novi ciklus posvećen je značajnim albumima koji su obilježili proteklih sedam desetljeća domaće diskografije – od prvog solističkog pop albuma Ive Robića, antologijskih rock albuma Bijelog Dugmeta, Josipe Lisac i Olivera Dragojevića iz sedamdesetih preko novovalnih favorita osamdesetih godina, zatim modernih klasika Gibonnija, Majki, Jinxa i Hladnog piva do recentnih nagrađivanih izdanja Silentea, Mije Dimšić i Vojka V.

Kroz priče o albumima svjedočit ćemo o evoluciji domaće glazbe te odjecima koja ta izdanja imaju i dan danas. Prilika je to i za promatranje šireg glazbenog i kulturnog konteksta, kao i promjena unutar glazbene industrije, od vinila šezdesetih godina do streaminga današnjice.
Uz autore i izvođače koji su stvarali soundtrack domaće popularne glazbe 20. i 21. stoljeća, svoje dojmove o antologijskim izdanjima iznijet će i njihovi poznati poklonici te eminentni glazbeni kritičari i novinari.

“U vremenu digitalnog streaminga, albumi polako prepuštaju svoje mjesto uredničkim i korisničkim playlistama. No, njihova uloga u glazbi i popularnoj kulturi je nemjerljiva, pogotovo uzmemo li u obzir da je upravo format albuma “odgojio” i inspirirao niz generacija autora i glazbenika, uključujući i one koji trenutno dominiraju radijskim top listama. Hrvatsko društvo skladatelja sa svojom službom ZAMP, ovim će serijalom još jednom u fokus javnosti staviti svoje članove, autore bez kojih posljednja desetljeća ne bi zvučala jednako”, ističe Milan Majerović-Stilinović, voditelj komunikacija HDS ZAMP-a.

Serijal “Veliki albumi” otvara epizoda o prvom domaćem solističkom pop albumu, “Pjeva vam Ivo Robić” iz 1956., a emisiju pratite ponedjeljkom u 12 sati na CMC televiziji, uz niz repriznih emitiranja tijekom tjedna te na YouTube kanalu Hrvatskog društva skladatelja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X