Zenit Zed i naracija života i mašte – pred vama je ‘Takt u staklu’

Početkom jeseni prošle godine Zenit Zed predstavio se javnosti debitantskim albumom ‘Vrt sekunda’. 14 mjeseci kasnije Zenit Zed nastavlja da spaja riječi i glazbu na nemogući način i predstavlja osam novih pjesama koje čine ‘Takt u staklu’.

Zenit Zed ‘Takt u staklu’

“Album Takt u staklu nastajao je u protekle dve godine, sazrevajući istovremeno sa Vrtom sekunda. On dolazi, za nas,kao logičan sled: dela su uzajamno povezana, instrumentale za Presek i Kentaurovu ulicu zabeležili smo jos prošle jeseni.Ostatak smo dovršili tokom ove godine i snimili takođe u Sick Touch studiju kod Vladimira Krkljuša, u periodu od juna do kraja oktobra”, objašnjavaju iz sastava Zenit Zed.

“Kao novitet uveli smo trubu i na taj način dobili nešto masivniji i otežaniji zvuk. Potpuno rasterećeni od priče o žanrovima, preklopili smo po slobodnom osećaju klasičnu muziku, pank i džez, a ritmovi dolaze i iz trip-hopa i fanka… Što se tekstova tiče izbegnuta je supkulturna težnja, poruka je činilac polovine cele stvari i već u određenoj muzičkoj razradi – oni su tu kao naracija života i mašte. Kompletan odnos prema tekstu isplivava iz nejasnog. Sadrži koincidencije koje su za spremnog slušaoca” kažu Kiza i Branka Radović.

Zenit Zed (Foto: Vesna Radović)

Zoran Kiza Radović jedan je od najcjenjenijih srpskih pjesnika i rokenrol autora svoje generacije, a već više desetljeća predvodi grupu Presing. Zenit Zet u odnosu na Presing više je “put kojim se nikad ne ide” nego što je off projekt. Zenit Zed je nešto izuzetno osobno, spontano i direktno, njihova glazba je i akcija i reakcija, ona i provocira i nagrađuje. Zenit Zed su: Kiza Radović – glas i gitara, Branka Radović – klavir i glas, Vera Radović – bas, Vladimir Krkljuš – ritam mašine, programiranje i kao gost na trubi Tomislav Marijanović.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X