50. obljetnica Woodstocka održati će se ovoga ljeta na originalnoj lokaciji

Organizatori najavljuju hrpetinu glazbenih izvođača i monološke nastupe vodećih svjetskih futurista.

  • 89
    Shares
Kadar s Woodstocka, 1969. godine (izvor: Wikipedia)

Woodstock 50th Anniversary Festival odvijati će se ovog ljeta, na istoj lokaciji kao i prije 50 godina, na farmi mlijeka u Bethelu, u državi New York. Podsjećamo, originalni Woodstock održavao se od 15. do 18. kolovoza 1969. godine, a na festivalu su, između brojnih ostalih seminalnih imena u pop kulturi 20. stoljeća, nastupali i Jimi Hendrix, The Who, Janis Joplin, Grateful Dead, Sly and the Family Stone..

Gradić Bethel za sljedeće je ljeto pripremio proslavu jubilarne 50. obljetnice festivala koji je, u muzičkom smislu, obilježio čitavu baby boom generaciju. Festival je predviđen za datume od 16. do 18. kolovoza, a izvođači tek trebaju biti najavljeni.

“Tri dana nezaboravnog iskustva isporučiti će set istaknutih i nadolazećih umjetnika i glazbenika iz različite plejade žanrova i iz različitih desetljeća te vrhunske TED natupe vodećih svjetskih futurista i retro-tech eksperata”, stoji u priopćenju Bethel Woodsa. “Prije 50 godina ljudi su se u Bethelu okupili kako bi mirno, preko glazbe, mijenjali svijet. Kao čuvari ovog povijesnog mjesta, ostajemo vjerni i predani očuvanju njegova bogatog duha, težimo inspirirati i educirati nadolazeće generacije kako bi na isti način i jednako pozitivno sudjelovali u mijenjanju svijeta, kroz glazbu, kulturu i zajedništvo”.

  • 89
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X