Austrijska glazbena scena u Zagrebu 13. studenog

Pop glazba u prostoru oko Alpa posljednjih je godina doživjela zamjetan uspjeh te sve više izvanrednih umjetnika stječe ugled izvan područja Austrije. Bečka klupska i producentska scena je u procvatu, a pojavili su se i festivali poput Waves Vienna. Kao neposredan rezultat toga, Austrija je 2014. godine bila u fokusu najvažnijeg europskog showcase festivala Eurosonic Noorderslag.

Austrian Music Export

Nakon nedavnog posjeta hrvatskih predstavnika scene, kao i izvođača koji su nastupili u Beču i Bratislavi na Waves festivalu, delegacija austrijskih umjetnika, diskografskih kuća, promotora, festivala i novinara posjetit će Zagreb 13. studenoga kako bi proširili svoju mrežu kontakata i razmijenili ideje. Okrugli stolovi i radionice rasvijetlit će austrijsku i hrvatsku glazbenu scenu, a neki od najzanimljivijih austrijskih novijih grupa će i nastupati.

Konferencijski dio programa održat će se u Galerija Nova, Ulica Nikole Tesla 7 u Zagrebu. Od 16 do 17 sati održat će se panel rasprava “Future Markets: Austria”, a nakon toga na redu je upoznavanje austrijskih kolega, te networking. Od 18 do 19 sati na rasporedu je prijam.

Četiri austrijska umjetnika bit će prisutna iste večeri u zagrebačkom klubu KSET, od 20 do 24 sata. Farewell Dear Ghost mladi je kantautor iz Graza koji izvodi prekrasno angažiran indie rock, dok Dust Covered Carpet iz Beča miješa komorni rock i elemente synth-wavea. Hella Comet izvodit će na svojoj gitari djela sa svojeg posljednjeg albuma „Wild Honey“ koji odiše post-rockom. Pola Riot ujedno su DJ duo i promotori jedinstvenih klupskih noći u glavnom gradu Austrije – poznati su po svojim eksplozivnim setovima, future techno i house glazbi.

Sve informacije na: www.musicexport.at.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X