‘Ezoterija’ Hladnog piva osvojila Oktavijana na 21. DHF-u

Epski spot Hladnog Piva za pjesmu ‘Ezoterija’, kojeg je režirao Filip Filković Philatz dobitnik je prestižne nagrade Oktavijan u kategoriji najboljeg glazbenog spota na 21. Danima hrvatskog filma. Poznato je kako je “Oktavijan” filmska nagrada koja se na Danima hrvatskog filma dodjeljuje u niz kategorija, a naziv je dobila po Oktavijanu Miletiću, prvom hrvatskom filmskom autoru i utemeljitelju hrvatske kinematografije koji se sustavno bavio filmom.

Hladno pivo - Svijet glamura

Spot za pjesmu “Ezoterija”, koja je bila prvi, najavni singl i svojevrstan uvod u novi, dugoočekivani album Hladnog Piva “Svijet Glamura”, pozitivna je znanstvenofantastična drama smještena u grad na samom rubu katastrofe.

Nagrada „Oktavijan“ dobro dođe i kao podsjetnik da Hladno Pivo sa pjesmom „Ezoterija“ ove godine ima nominacije za Porin u 3 kategorije:

Pjesma Ezoterija je nominirana u kategoriji Hit Godine, a album „Svijet Glamura“ ima dvije nominacije; za najbolji rock album godine te najbolje likovno oblikovanje.

„Kroz spot se provlače motivi cenzure, opsesije, ovisnosti, nadgledanja, anarhije, inteligencije i kaosa, a spot kombinirajući sve nabrojeno dekodira stvarnost na način da ne pokazuje koliko je konzumerizam i opsesija glavni društveni problem, već ovisnost“ –  objašnjava Filković.

U trenutku kada je postao ponosni dobitnik “Oktavijana”, redatelj Filković sasvim je slučajno i neplanirano istovremeno napravio te objavio kratki video s tzv. izbačenim scenama i zanimljivim reklamama koje se pojavljuju na ekranima tokom cijelog spota “Ezoterija”, a koje su fanovi svakodnevno komentirali te na jedan način i potraživali vidjeti sve na jednom mjestu. Činjenica je kako dodatni video (filmić) uz sam spot “Ezoteriju” zapravo produbljuje originalnu priču, ali joj daje i jedan sasvim drugačiji pogled.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_sVrOJWl750[/youtube]

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X