‘Ezoterija’ Hladnog piva osvojila Oktavijana na 21. DHF-u

Epski spot Hladnog Piva za pjesmu ‘Ezoterija’, kojeg je režirao Filip Filković Philatz dobitnik je prestižne nagrade Oktavijan u kategoriji najboljeg glazbenog spota na 21. Danima hrvatskog filma. Poznato je kako je “Oktavijan” filmska nagrada koja se na Danima hrvatskog filma dodjeljuje u niz kategorija, a naziv je dobila po Oktavijanu Miletiću, prvom hrvatskom filmskom autoru i utemeljitelju hrvatske kinematografije koji se sustavno bavio filmom.

Hladno pivo - Svijet glamura

Spot za pjesmu “Ezoterija”, koja je bila prvi, najavni singl i svojevrstan uvod u novi, dugoočekivani album Hladnog Piva “Svijet Glamura”, pozitivna je znanstvenofantastična drama smještena u grad na samom rubu katastrofe.

Nagrada „Oktavijan“ dobro dođe i kao podsjetnik da Hladno Pivo sa pjesmom „Ezoterija“ ove godine ima nominacije za Porin u 3 kategorije:

Pjesma Ezoterija je nominirana u kategoriji Hit Godine, a album „Svijet Glamura“ ima dvije nominacije; za najbolji rock album godine te najbolje likovno oblikovanje.

„Kroz spot se provlače motivi cenzure, opsesije, ovisnosti, nadgledanja, anarhije, inteligencije i kaosa, a spot kombinirajući sve nabrojeno dekodira stvarnost na način da ne pokazuje koliko je konzumerizam i opsesija glavni društveni problem, već ovisnost“ –  objašnjava Filković.

U trenutku kada je postao ponosni dobitnik “Oktavijana”, redatelj Filković sasvim je slučajno i neplanirano istovremeno napravio te objavio kratki video s tzv. izbačenim scenama i zanimljivim reklamama koje se pojavljuju na ekranima tokom cijelog spota “Ezoterija”, a koje su fanovi svakodnevno komentirali te na jedan način i potraživali vidjeti sve na jednom mjestu. Činjenica je kako dodatni video (filmić) uz sam spot “Ezoteriju” zapravo produbljuje originalnu priču, ali joj daje i jedan sasvim drugačiji pogled.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_sVrOJWl750[/youtube]

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X