Festival SHIP objavio 10 novih izvođača

###, freekind., nemanja, Porto Morto, Ana Antonova, Puuluup, Zimbru, Tolstoys, Iskra i Vizelj.

PUULUUP (foto: Promo)

Prvi showcase festival SHIP na kojem će nastupiti preko 40 izvođača koje morate vidjeti dom je pronašao na četiri predivne lokacije u Šibeniku. Od 14. do 17. rujna ove godine očekuju se nezaboravni koncerti na šest pozornica. Osim u vrhunskim koncertima i bogatom konferencijskom programu, posjetitelji će moći uživati u posljednjem pozdravu ljetu s plaže i bogatoj kulturnoj i gastronomskoj ponudi koju Šibenik pruža.

Na prvom izdanju festivala će uz već najavljene Nu Genea (live band) nastupiti nadolazeće europske zvijezde ###, freekind., nemanja, Porto Morto, Ana Antonova, Puuluup, Zimbru, Tolstoys, Iskra i Vizelj.

### u Attacku (foto: Marina Uzelac)

### (izgovara se pomoću tri udarca) je bend kojeg je najbolje doživjeti kroz instrumentalnu gitarsku buku, feedback i pulsirajuća svjetla. Ozloglašeni u balkanskom podzemlju zbog svog DIY pristupa – izbjegavajući uobičajeni tijek stvari, snimali su i/ili nastupali u napuštenim zgradama željezare, na krovovima, a i preselili su cijeli studio u skvotirano kino.

Pijanistica i vokalistica Sara Ester Gredelj (Hrvatska) i bubnjarka Nina Korošak-Serčič (Slovenija) oformile su dvojac freekind. nakon upoznavanja na jazz akademiji u Grazu gdje su i bazirane. Njihove pjesme promiču snažne poruke ljubavi i nade, nadopunjene R&B i jazz grooveom. Filozofija koju ove dvije djevojke žive i dijele sa svojom publikom su jednostavne i začahurene u svakom slovu njihova imena: be free, be kind.

nemanja u AKC Attacku (Foto: Vedran Metelko)

nemanja je global psych bend koji okuplja članove iz Pule i Zagreba inspiriran 70’s Afro-Columbian, Anatolian, Thai & world glazbom iza koje stoji Luka Šipetić s albumima “Tarot Funk”, “Cosmic Disco” i “Voodoo Beat”. Bend trenutno promovira svoj treći album “Voodoo Beat”, koji donosi plesni i uzbudljiv glazbeni melting pot uz vruće afro-kolumbijske ritmove, karipske dub zvukove i tropsku egzotiku.

Porto Morto sve je jače ime na regionalnoj glazbenoj sceni, a iza imena krije se sedmerac čiji je glazbeni smjer teško definirati, no kada bi to pokušali mogli bi reći da se temelji na mješavini progresivnog popa, art rocka i indie elektronike. Novim albumom “PORTOPOP” definirali su novi zvuk, novi scenski identitet, ali i novu eru svoje karijere.

Ana Antonova (foto: Press)

Raznolikost glazbenih utjecaja koji su oblikovali glazbeni ukus Ane Antonove osjeti se i danas – ne opterećuje se žanrovima, od nje možete očekivati mash-up žanrova od probranog deep housea, acida, synthpopa, minimala, pa sve do “bangera” koji vas vode prema vrhuncu večeri i definitivno ne ostavljaju ravnodušnima. Vrlo rado ulazi i u techno vode, gdje posebnu pažnju posvećuje selekciji traka, s nižim BPM-ovima, ali s puno groovea i dubine.

Puuluup su 2014. osnovala dva entuzijasta talharpe Ramo Teder i Marko Veisson. Ramo Teder je multiinstrumentalist i poznat je po svom dugogodišnjem solo projektu Pastacas. Pionir je loopinga u Estoniji i već dvadeset godina svladava ove vještine. Marko Veisson ima pozadinu u antropologiji i terenskom radu u sjevernoj Gani, što je uz njegovu ljubav prema zapadnoafričkoj glazbi definitivno utjecalo na Puuluupov stil.

ZIMBRU (foto: Promo)

Zimbru su četiri najbolja prijatelja koji sviraju divlju mješavinu hrapavih sintesajzera, glatkih gitarskih rifova i živahnih udaraljki nadopunjenih pričama o plesu, izgubljenim kućnim ljubimcima, queer ljubavi i nostalgiji za nikad doživljenim prošlim desetljećima. Najlakše ih je opisati kao rumunjski art-rock bend iz Cluj Napoca, a čine ga Teodora Retegan, Paul Bucovesan, Andrei Bobiș i Oana Pop.

Tolstoys je berlinski bend s korijenima u Slovačkoj i Novom Zelandu. Ovog ljeta predstavljaju novi album “No Limit To Love” koji spaja čarobni trip-hop s hipijevskom psihodelijom. Dopustite da vas njihova šarena predstava puna magije odvede na putovanje, a ulovite ih upravo na festivalu SHIP u Šibeniku.

ISKRA je audiovizualni synthwave projekt koji čine 4 člana te kažu da su pronašli čip iz budućnosti s vrlo važnim informacijama. Uspjeli su dekodirati čip, a informacije kojima samo oni imaju pristup vrlo vješto i kreativno nam prenose u obliku glazbe i animacije. Njihovi animirani videi sadrže teme iz budućnosti Skoplja, točnije godine 2088/89, gdje velika korporacija sa svojim nespretno brutalnim interesima direktno sudjeluje u razaranju grada.

Vizelj u Azimutu (foto: Valerio Baranović)

Na SHIP dolazi i grupa Vizelj. Ovu glamuroznu grupu, mnogi smatraju za predvodnike novog beogradskog alternativnog zvuka. U koje god žanrove bend zašao u svojim pjesmama, od elektronike do garagea, uvijek je prisutan neobuzdan punk stav i žestina, po kojoj su poznati i svi njihovi live nastupi. Također, osnivači su najvećeg festivala alternativne umjetnosti u Beogradu pod nazivom “Hali Gali”.

Organizatori ističu kako će SHIP najaviti još 30 imena, a ulaznice možete nabaviti u sustavu Entrio. Cijena ulaznice za koncert otvorenja 14.9. iznosi 29€, a isto toliko iznosi i ulaznica za sam festival (15.9. i 16.9.), ulaznica koja vam omogućava ulazak na koncert otvorenja i festival (14.9 – 16.9.) iznosi 34€. Pro Pass ulaznica kojom osim glazbenog programa dobivate pristup i konferencijskom dijelu programa iznosi 65€.
Festival SHIP organizira Ured za izvoz glazbe Hrvatska (HUZIP, HGU, HUIG, HUOKU) u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, a konferenciju podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH i Hrvatska Turistička Zajednica.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X