Film o Ipi Ivandiću ‘Izgubljeno Dugme’ pobjednik ovogodišnjeg DORF-a

Posebna priznanja dobili su filmovi ‘Sudar u dvorcu’ redatelja Arsena Oremovića i ‘Morphine – Putovanje snova’ autora Marka Shumana.

'Izgubljeno Dugme'
‘Izgubljeno Dugme’

Deveto izdanje Festivala DORF trajalo je u Vinkovcima od ponedjeljka, a ove godine se istovremeno odvijao u tri grada na više lokacija. 30 filmova iz 12 zemalja, raznovrstan popratni program i EDIT edukativne aktivnosti za najmlađe, te brojni gosti pretvorili su Vinkovce u pravi filmski grad za vrijeme 9.DORF tjedna.

Žiri u sastavu Dušan Moravec, Lada Furlan Zaborac i Krešimir Blažević jednoglasno je odlučio proglasiti pobjednikom 9.DORF festivala film „Izgubljeno dugme“, autora Renata Tonkovića, Roberta Bubala i Marija Vukadina. „Film s najistaknutijom pričom u ovogodišnjoj regionalnoj konkurenciji, pričom koja prelazi granice dokumentarizma. Film je izbjegao zamku priče o velikom bandu i prikazao život pojedinca u svijetu glazbe i industrije. Tipična rock’n’roll tema ispričana je na dojmljiv način, uz elemente drame.“

Posebno priznanje žirija dobili su filmovi „Sudar u dvorcu“ Arsena Oremovića „Višeslojna priča koja osvaja svojom jednostavnošću i dubinom na prvo gledanje.“, te film „Vrijeme za improvizaciju“ Tine Lešničar „Uvjerljivo snimljen prikaz mladih glazbenika u svijetu suvremenog jazza“.

Posebno priznanje Festival DORF dodijelio je filmu „Morphine – Putovanje snova“ autora Marka Shumana zbog „temeljitog prikaza karijere sastava Morphine i ritma kojim je iznesena tragična biografija ovog sjajnog banda“.

Nagrade je izradila mlada umjetnica iz Skopja Marija Miloševska.

Nagrada koju dodjeljuje KlasikTV u suradnji sa DORFom u iznosu 10.000 kn za razvoj scenarija glazbenog dokumentarca prema ocjeni žirija u sastavu Brankica Drašković, Dušan Moravec i Marcella Jelić pripala je redateljici Milici Stojanov i novinaru Dušanu Majkiću iz Srbije za projekt „10 izgubljenih pesama“.

Ovogodišnju DORF nagradu za životno djelo Zdenku Franjiću uručio je Toni Šarić i naglasio da bez izdanja etikete Slušaj najglasnije ne bi danas bilo ni Festivala DORF. Nagradu za životno djelo Zdenku Franjiću je izradio Arpad Slančik iz Subotice.

Veliki broj premijera i gostiju iz inozemstva, zanimanje posjetitelja za popratne programe i zanimanje mladih za EDIT program obilježili su ovogodišnje izdanje DORFa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X