Film ‘Takva su pravila’ Ognjena Sviličića pobjednik Montenegro Film Festivala

Žiri 29. Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro film festival, dugometražnom filmu ‘Takva su pravila’ redatelja Ognjena Sviličića, između ostalih nagrada, dodijelio je i Grand Prix – Veliku zlatnu mimozu.

  •  
  •  
Prizor iz filma 'Takva su pravila' redatelja Ognjena Sviličića
Prizor iz filma ‘Takva su pravila’ redatelja Ognjena Sviličića

Uz Sviličićev film, Zlatne mimoze otišle su i Ivoni Juki za najbolju režiju filma “Ti mene nosiš”, Ariane Labed za najbolju žensku ulogu u filmu “Otok ljubavi”, Milanu Tvrdišiću za kameru u filmu “Bit ćemo prvaci svijeta”, dok je posebno priznanje žirija dobio redatelj filma “Ničije dijete” Vuk Ršumović.

Uz Grand Prix, Ognjen Sviličić ‘zbog izuzetno jednostavne i potresne priče, koja izaziva snažne osjećaje i prepoznavanje problema u bilo kojoj sredini’ osvojio je i Zlatnu mimozu za najbolji scenarij, dok je Zlatnu mimozu za najbolju mušku ulogu u filmu “Takva su pravila” odnio Emir Hadžihafisbegović jer ju je, kako je naveo žiri, ‘odigrao impresivno i krajnje neobično, noseći ovu potresnu priču na svojim leđima’.

Redateljica Ivona Juka Zlatnom je mimozom nagrađena za režiju filma “Ti mene nosiš” jer je ‘uspjela uskladiti vrlo kompliciranu filmsku strukturu s mnoštvom likova i kreativnom upotrebom filmskog vremena’.

Za najbolju žensku ulogu, ‘vrlo zahtjevnu ali odgranu s elegancijom i zadivljujućm lakoćom’, Zlatnom mimozom nagrađena je Ariane Labed za ulogu u hrvatsko-njemačko-švicarsko-bosanskohercegovačkoj koprodukciji “Otok ljubavi” dok je za kameru prema odluci žirija nagrađen Milan Tvrdišić za film u srpsko-hrvatsko-slovenskoj koprodukciji “Bit ćemo prvaci svijeta”.

Žiri je dodijelio i dva posebna priznanja od kojih je jedno pripalo Vuku Ršumoviću za rad s ‘naturščicima’ u srpsko-hrvatskoj koprodukciji “Ničije dijete”.

Predsjednik žirija, francuski redatelj Yves Boisset, te članovi Goran Marković i Draško Đurović o nagradama su odlučivali jednoglasno. Ovogodišnje izdanje Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro film festival održavalo se od 1. do 7. kolovoza, a sve detalje potražite na službenim stranicama festivala.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X