Glazbena vinjeta u klubu Vinyl: Kafkina vinilna matineja u prepariranom klaviru

U subotu u podne u klubu Vinyl na Bogovićevoj ulici održan je solo-recital za preparirani klavir u izvedbi Damira Kafke-Caprija, saksofonista grupa Haustor i Cul-de-Sac.

Damir Prica Kafka – Capri u novootvorenom zagrebačkom klubu Vinyl (Foto: Vid Jeraj)
Damir Prica Kafka – Capri u novootvorenom zagrebačkom klubu Vinyl (Foto: Vid Jeraj)

Asketska figura glazbenika u savršenoj semantičkoj koordinaciji s prezimenom slavnog češko-njemačkog pisca, polukoncertni je klavir kojem je za ovu prigodu skinut pokrov i uklonjena klavijatura, iznutra napao batićima i sitnim objektima. Poput horizontalno položene harfe ili pak njezine rođakinje citre, veliki autoritativni instrument nije ni najmanje izgubio na svojoj zvučnosti u tek polusatnom poutpourriju koji je okupio uglavnom glazbene sladokusce.

Štrapacima trzanja i serijskim odupiranjem neugodnim štipanjima Caprijevih prstiju i intervencijâ, mala se kozmička muzika u tračcima nadopunjavala s refleksijom sunčeve svjetlosti Kožarićeva sunca ispred samog ulaza u klub. Nedavno otvoreno mjesto susreta tijekom vikenda ugostilo je redom domaće avangardne glazbenike u pomalo nonšalantnoj svečanosti otvorenja. U kratkoj izjavi za portal Ravno do dna.com, Capri je iz Vinyla gdje se susreo sa starim prijateljima, najavio skorašnje koncerte Cul-de-Saca u Močvari, gostiju koncerta njujorškog No Wave dueta Iconoclast NYC, kao i dva skorašnja koncerta u Sarajevu i Lukavcu kraj Tuzle, u sklopu kratke turneje Bosnom.

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X