Glazbena vinjeta u klubu Vinyl: Kafkina vinilna matineja u prepariranom klaviru

U subotu u podne u klubu Vinyl na Bogovićevoj ulici održan je solo-recital za preparirani klavir u izvedbi Damira Kafke-Caprija, saksofonista grupa Haustor i Cul-de-Sac.

Damir Prica Kafka – Capri u novootvorenom zagrebačkom klubu Vinyl (Foto: Vid Jeraj)
Damir Prica Kafka – Capri u novootvorenom zagrebačkom klubu Vinyl (Foto: Vid Jeraj)

Asketska figura glazbenika u savršenoj semantičkoj koordinaciji s prezimenom slavnog češko-njemačkog pisca, polukoncertni je klavir kojem je za ovu prigodu skinut pokrov i uklonjena klavijatura, iznutra napao batićima i sitnim objektima. Poput horizontalno položene harfe ili pak njezine rođakinje citre, veliki autoritativni instrument nije ni najmanje izgubio na svojoj zvučnosti u tek polusatnom poutpourriju koji je okupio uglavnom glazbene sladokusce.

Štrapacima trzanja i serijskim odupiranjem neugodnim štipanjima Caprijevih prstiju i intervencijâ, mala se kozmička muzika u tračcima nadopunjavala s refleksijom sunčeve svjetlosti Kožarićeva sunca ispred samog ulaza u klub. Nedavno otvoreno mjesto susreta tijekom vikenda ugostilo je redom domaće avangardne glazbenike u pomalo nonšalantnoj svečanosti otvorenja. U kratkoj izjavi za portal Ravno do dna.com, Capri je iz Vinyla gdje se susreo sa starim prijateljima, najavio skorašnje koncerte Cul-de-Saca u Močvari, gostiju koncerta njujorškog No Wave dueta Iconoclast NYC, kao i dva skorašnja koncerta u Sarajevu i Lukavcu kraj Tuzle, u sklopu kratke turneje Bosnom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X