GZA u Vip clubu – nenaoružan i opasan Wutangovac

I posljednji među Wutangovcima pohodio je naše prostore. GZA je došao, odrepao i pobijedio u Četvrtak navečer u zagrebačkom Vip Clubu.

GZA u Vip Clubu (Foto: Nino Šolić)

Malo po malo i „nakapao“ je cijeli Wu Tang Clan u Zagreb. Trajalo je to godinama. Započelo s RZA-om, a potom su dolazili Method Man, Ghostface Killah, Inspectah Deck, Raekwon… Zaključno s GZA-om aka The Geniusom koji je nastupio u četvrtak navečer u punom Vip Clubu.

Kao najstariji član i jedan od osnivača Wu Tanga, GZA se nije štedio na koncertu. U sat i pol istinski vrućeg klupskog nastupa nije prestajao s flowom, skoro stalno je bio u publici zahvaljujući niskoj pozornici što se za atmosferu te vrste nastupa ispostavilo kao povoljna okolnost. Bio je to pravi primjer East coast škole – tvrdi ritam, koji često nije nudio pauzu između pjesama i ogoljenost takve pulsirajuće strukture oslobođene suvišnih zvukova i melodije dok je GZA demonstrirao svoju kondiciju maratonca dugačkog daha.

Domaća publika se također iskazala, jer je većina dobro znala GZA-ine tekstove. Od samog početka su svi djelovali kao jedna uigrana masa. Zajednička (uštimana) euforija na „Crash Your Crew“ bila je samo uvertira u ono što se kasnije dogodilo kad je na red došlo prisjećanje na Wu Tang Clan. „Reunited“ je bio prava eksplozija zbornog repanja stihova „It’s Wu motherfuckers, Wu Tang motherfuckers“, nakon čega GZA i dalje nije „popuštao uzde“ dozirajući svako malo katarzu publike koja je uzdignutih ruku pokazivala znak Wu Tang Clana.

Lirski kazano, GZA je službeni dio završio nakon sat vremena vjerojatno da ne bi podisao sav preostali zrak u klubu, što je nakon kratke stanke ipak učinio na bisu.

S Wutangovcima nema zajebancije ni kad su solo igrači.

Krug je zatvoren.

Čini se da je vrijeme za novo kolo hip hop veterana u Zagrebu.

Tko je sljedeći?

RZA?

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X