Izgubljena pjesma ‘Firefly’ iz faze pred-Smithsa

Pojavila se izgubljena pjesma Freak Party, benda koji će samo šest mjeseci kasnije postati The Smiths.

The Smiths
The Smiths

Freak Party su osnovali gitarist Johnny Marr, basist Andy Rourke i bubnjar Si Wolstencroft koji su zajedno stvarali muziku prije nego što im se pridružio Morrissey i bubnjar Mike Joyce s kojima su formirali The Smiths samo pola godine kasnije.

Wolstencroft je ovih dana pronašao staru snimku pjesama snimljenih 1981. godine i u 24. listopada planira objaviti 500 vinila za svoj Funky Si Records label.
Na prvoj pjesmi “Firefly” čuje se prepoznatljiva gitara Johnny Marra, no čuju se funk i disco utjecaji kakvih kod The Smithsa nema. Wolstencroft je za Manchester Evening News izjavio kako je njihov rani zvuk bio nadahnut ljubavlju i učestalim slušanjem Parliament and Funkadelic.

Na snimci se također nalazi i vokal Angie Brown i još jedna gitara koju svira Craig Gannon, takozvani “peti Smith”, koji je kasnije svirao i na “Panic”, “Ask” i bio na turneji s bendom 1986. godine.

“Firefly” vinil bit će prodavan u Rough Trade dućanima u Londonu i na Amazonu, a digitalno će se izdanje pustiti u prodaju 26. studenog. Druga pjesma se zove “Don’t Push Your Luck”.

U međuvremenu, Johnny Marr se priprema 3. studenog objaviti svoju autobiografiju “Set The Boy Free”.

Zadnje od Vijesti

Umro je Rajko Dujmić

Glazbenik je podlegao teškim ozljedama koje je zadobio u prometnoj nesreći u
Idi na Vrh
X