Južna Koreja pokrenula svijet baziran na metaverzumu za Hallyu obožavatelje

Korea World je je ‘prvi otkriveni prostor’ u novom online svijetu.

Blackpink (Foto: Wikipedia)

Južnokorejska vlada pokrenula je online izložbu posvećenu Hallyu valu, zasnovanu na metavezumu, tj. postojanom 3D online svijetu.

Prema novinskoj agenciji Yonhap, Korea World je metaverzum koji će sadržavati izložbenu dvoranu s člancima i video zapisima koje su kreirali stranci koji su zainteresirani za Hallyu val, također poznat još i kao korejski val. Pokrenula ga je Korejska služba za kulturu i informiranje (KOCIS) danas, 30. studenog.

“Očekujemo da će se razni sadržaji povezani s Hallyuom stvoreni iz strane perspektive ponovno širiti”, rekao je Park Jung-youl, direktor KOCIS-a. “Nastavit ćemo ulagati napore da sadržaj učinimo što više raznolikim kako bismo zadovoljili nove zahtjeve.”

Predstavnici Ministarstva kulture, sporta i turizma i KOCIS-a dodali su kako će posjetitelji moći komunicirati međusobno putem avatara. Osim toga, Korea World će također održati poseban događaj na kojem će posjetitelji moći isprobati hanbok i druge elemente tradicionalne korejske odjeće.

Prema službenoj web stranici Korea World, izložbena dvorana je “prvi otkriveni prostor” u novom online svijetu. “To je galerija po uzoru na izgled osmerokutnog paviljona i izlaže nove i raznolike Hallyu sadržaje iz perspektive stranca.”

Korea Worldu možete pristupiti ovdje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X